Apple onthult iTunes Radio, gratis muziekdienst met reclame

Apple heeft vandaag iTunes Radio onthuld, een nieuwe streaming muziekdienst die deel uitmaakt van de Muziek-app in iOS 7. iTunes Radio (voorheen iRadio genoemd) is voorzien van reclame.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iTunes Radio screenshotApple heeft tijdens WWDC 2013 iTunes Radio onthuld – een nieuwe muziekdienst die het mogelijk maakt om je eigen online radiostation op basis van een artiest te maken en beluisteren. iTunes Radio kan gratis worden gebruikt op je iPhone, iPad, Mac of Apple TV. De radiodienst zal tussen de muziek door advertenties laten zien en horen. Heb je een iTunes Match-abonnement, dan zullen er helemaal geen advertenties verschijnen. Op iDevices maakt iTunes Radio uit van de nieuwe Muziek-app, die Apple in iOS 7 zal introduceren. De dienst is voorlopig alleen beschikbaar in de US.

Een radiostation gebaseerd op een specifieke artiest zal soortgelijke muziek afspelen. Kom je een nummer tegen dat je bevalt, dan kun je daar weer een ander station op baseren. Ook zijn er uitgelichte radiostations te vinden met bijvoorbeeld muziek die trending is op Twitter en tracks die zijn gespeeld tijdens het iTunes Festival. Het is ook mogelijk om radiostations te delen met je vrienden.

iTunes RadioJe hebt geen directe invloed op welke nummers er in iTunes Radio precies worden afgespeeld. Wel is het mogelijk om een nummer dat je via iTunes Radio hebt gehoord te kopen in iTunes, zodat je hem op een later moment kunt terugluisteren.

iTunes Radio zal later dit jaar eerst alleen in de Verenigde Staten verschijnen. Andere landen zullen daarop volgen. Wanneer iTunes Radio exact in Nederland gebruikt kan worden is nog niet duidelijk.

iTunes Radio zat er al een tijdje aan te komen. De afgelopen tijd hoorden we geregeld over gesprekken tussen Apple en platenmaatschappijen, om de contracten voor iTunes Radio af te sluiten. Toen stond de muziekdienst nog bekend als iRadio.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2013, 14:09
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen itunes radio, wwdc 2013

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.