Apple onderzoekt flexibele schermen volgens vacature

Een nieuwe Apple-vacature wijst er op dat Apple bezig is met flexibele schermtechnologie. De vacature werd na ontdekking verwijderd.

Flexibel scherm smartphoneApple kijkt naar de mogelijkheden van een flexibel, buigzaam scherm. Dit blijkt uit een vacature voor een ‘Sr. Optical Engineer’, die zich met zulke schermtechnologie moet bezighouden. Apple haalde de vacature offline vlak nadat hij werd ontdekt door Amerikaanse blogs. Naast flexibele schermen moet de engineer zich ook bezighouden met LCD en AMOLED-displays.

De vacature beschreef de volgende baan bij Apple:

Apple Inc. zoekt naar een Display-specialist om het onderzoek naar baanbrekende schermtechnologieën te leiden. Het gaat om bijvoorbeeld optisch efficiënte LCD, AMOLED en flexibele displays om de algemene prestaties van het scherm te verbeteren.

Waar Apple een flexibel scherm voor wil gebruiken wordt niet gezegd, maar de iPhone lijkt ons een waarschijnlijke kandidaat. Een dergelijk display zou voor een draagbaar apparaat namelijk goed van pas kunnen komen. Een tweede optie is de iWatch, die volgens een recent patent zo’n scherm kan krijgen.

Eerdere Apple-patenten wezen er al op dat de mogelijkheden van een flexibel scherm zijn overwogen. Bij patenten is het echter altijd mogelijk dat het idee na de aanvraag in de ijskast is beland. De vacature wijst er op dat Apple de mogelijkheden van een flexibel scherm nu wil bekijken. De vacatureomschrijving heeft het over onderzoek naar de technologie. Apple is vermoedelijk nog aardig wat stappen verwijderd van het gebruik in een product.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2013, 9:21
Categorie Apple
Onderwerpen scherm, vacature

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.