Apple Ottawa-kantoor

‘Apple wil onderzoekscentrum openen vlakbij BlackBerry’s autodivisie’

Apple is van plan om een onderzoekskantoor in Ottawa (Canada) te openen, vlakbij het kantoor waar BlackBerry automobiel-software maakt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft plannen om een R&D-centrum te openen vlakbij de autodivisie van BlackBerry. Dat wakkert de geruchten aan dat Apple meer wil doen met software voor de auto-industrie, mogelijk voor een eigen Apple Car of als uitbreiding van CarPlay. Door zich vlakbij BlackBerry te vestigen hebben ze meer kans op het vinden van gekwalificeerd personeel.

Apple Ottawa-kantoor

Vlakbij BlackBerry QNX Software Systems

Het Ottawa Business Journal meldt dat Apple in de achtertuin van BlackBerry’s autodivisie een kantoorruimte heeft gehuurd, namelijk in Kanata, een voorstad van Ottawa. BlackBerry heeft er al een kantoor voor QNX Software Systems. Dit is de divisie van BlackBerry die zich bezig houdt met software voor de auto-industrie.

Apple gaat naar verluidt het G. Best Building betrekken, dat voorheen werd gehuurd door DragonWave, een lokaal netwerktechnologiebedrijf. Het kantoor stond de afgelopen tijd te huur en heeft een oppervlak van ruim 2200 vierkante meter. Het gaat om een kantoor met vergaderzalen, een serverruimte, kantine en laboratoriumruimte.

Meer R&D-activiteiten van Apple

Apple is op meerdere locaties bezig om de R&D-activiteiten uit te breiden. Zo hebben ze in het Japanse Yokohama een onderzoekscentrum geopend voor onderzoek naar materialen, voertuigen en gezondheidszorg. In China, Israel en de Britse stad Cambridge is Apple bezig om onderzoekscentra te openen of verder uit te breiden. Ook op het gebied van onderwijs is Apple bezig met uitbreiding: zo kondigden ze eerder vandaag aan dat ze een iOS App Development Center gaan openen in Italië.

Wat de ontwikkeling van de Apple Car betreft wordt vooral gewerkt vanuit een geheime locatie in Sunnyvale, in Silicon Valley. Volgens geruchten gaat het Project Titan-team uitbreiden naar San Jose en mogelijk ook naar locaties buiten de VS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2016, 9:42
Categorie Apple
Onderwerpen apple car, canada

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.