Apple laat nieuw datacenter zien in promotievideo ‘Better’

Apple laat in een nieuw campagnefilmpje het nieuwe datacenter in Nevada zien, dat 100 procent duurzame energie levert.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone-productie-fabriekApple heeft een filmpje uitgebracht waarin CEO Tim Cook ons meeneemt langs allerlei milieuvriendelijke initiatieven bij Apple. Zoals productie waarbij 100% gebruik wordt gemaakt van duurzame energie. Of het nieuwe datacenter in Nevada, ook 100% duurzaam. Apple’s eigen kantoren en datacenters werken nu voor 94% met duurzame energie en dat percentage stijgt.

Apple vernieuwde ook de webpagina Environmental Responsibility, waarop ze uitleggen wat er voor het milieu wordt gedaan. Zo wordt gebruik gemaakt van gerecycled materiaal, bevatten verpakkingen zo min mogelijk materiaal en draaien meerdere fabrieken en datacenters op zonneënergie. Lisa Jackson, Apple’s vice-president voor milieu-initiatieven, sprak onlangs met Wired en leidde hen rond in het datacenter in Nevada. Zij houdt de voortgang in de gaten en probeert te laten zien dat 100% duurzame energie haalbaar is. Het idee is dat andere partijen dan wel zullen volgen. Apple gebruikt ook windenergie en watermassa op andere locaties.

De datum 22 april (te zien op een iPhone in het filmpje) is een mooi voorbeeld van Apple’s oog voor detail: het verwijst naar Earth Day, de dag waarop milieuvriendelijke initiatieven centraal staan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2014, 20:03
Categorie Apple
Onderwerpen datacenter, milieu

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.