Apple neemt twee Nike FuelBand-ontwikkelaars in dienst

Apple heeft twee voormalige Nike+ FuelBand-experts in dienst genomen. Ze gaan vermoedelijk werken aan de iWatch.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Nike FuelbandApple heeft twee voormalige medewerkers van het Nike FuelBand-team in dienst genomen. Dat blijkt uit hun Linkedin-profielen. Hardware-engineer Ryan Bailey en sensor-softwarespecialist Jon Gale traden in juni in dienst, twee maanden nadat de sportfabrikant een deel van het Nike Digital Sport-team ontsloeg. Ooit bestond het team uit 70 hardware-engineers en 200 software-engineers, waarvan zo’n 55 medewerkers zouden zijn ontslagen.

Het zijn niet de eerste Nike-medewerkers die overstappen: een jaar geleden haalde Apple fitnessexpert Jay Blahnik in huis, een man die meewerkte aan de Nike+ FuelBand en Nike+ Running in de markt zette. De twee ex-Nike-medewerkers die nu in dienst zijn getreden, hebben een meer technische achtergrond. Bailey werkte voorheen als Senior Test and Validation Engineer bij de sportfabrikant, terwijl Gale vooral contacten onderhield met partnerbedrijven. Als Senior Firmware Engineer was hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe firmware voor de fitnessarmband. In hun nieuwe rol bij Apple werken ze waarschijnlijk aan de iWatch, al valt dat uit hun nieuwe functieomschrijvingen Mechanical Design Engineer en Sensing Systems Engineer) niet af te leiden.

nikefuelband

Het Nike Digital Sport-team was verantwoordelijk voor producten zoals de FuelBand SE, het Nike-sporthorloge en andere draagbare technologie. Maar Nike bleek een kleine speler: terwijl concurrent Fitbit bijna 70% van de markt in handen heeft, kwam Nike niet verder dan 10%. De sportfabrikant verdient meer met de verkoop van sokken dan met wearables. Wellicht is dat ook de reden waarom Nike ervoor kiest om het softwareplatform verder te ontwikkelen en het maken van accessoires voortaan aan andere partijen over te laten. Opvallend is verder, dat Nike als trouwe partner van Apple ook meedoet aan een initiatief van de concurrentie: ze zijn een van de vele partners die meedoen aan Google Fit.

Nike+ FuelBand9to5mac heeft een overzicht gemaakt van medewerkers die onlangs in dienst zijn genomen, vermoedelijk om de iWatch te ontwikkelen. De lijst bestaat uit experts op het gebied van medische sensoren, sport, mode en wetenschap. Apple nam bijvoorbeeld ook Nima Ferdosi in dienst, een sensorspecialist van Vital Connect. Ook de Nederlandse slaapexpert Roy Rayman trad bij Apple in dienst, na jarenlang bij Philips Research te hebben gewerkt. Het vermoeden bestaat dat de iWatch meerdere sensoren bevat, waarmee je niet alleen stappen en lichaamsbeweging, maar ook hartslag en slaapgedrag kunt meten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 21:47
Categorieën Apple, Geruchten
Onderwerpen iwatch, nike

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.