iTunes U 2.0 laat studenten onderling discussiëren

De iTunes U-app heeft een update gekregen, waardoor je als docent nu op de iPad cursussen kunt maken, zonder computer!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iTunes U nieuwe schoolboekenkastApple kondigde een week geleden aan dat iTunes U zou worden aangepast voor lesprogramma’s. De datum werd toen ook al gecommuniceerd: vanaf 8 juli konden docenten bezig gaan met het samenstellen van lesprogramma’s op de iPad. Onduidelijk was toen, of er een update van de app nodig was. Dat blijkt het geval, want versie 2.0 van de iTunes U-app is dinsdagavond verschenen. Docenten kunnen vanaf nu kiezen uit 750.000 lezingen en andere documenten in iTunes U, maar ook eigen documenten van iWork en iBooks Author toevoegen.


Studenten kunnen via de app vragen stellen aan de docent of aan studiegenoten over de stof. Er is zelfs een complete discussie-omgeving gecreëerd, waar leerlingen zelf topics kunnen aanmaken. De docent of studiegenoten antwoorden er vervolgens op. Dat kan met tekst, maar ook met foto’s of video’s. Zodra er antwoord binnenkomt krijg je een push-notificatie, die je gelukkig ook kan uitzetten.

itunes u 2

Maar de belangrijkste functies zijn toch wel gericht op docenten, die blijkbaar volgens Apple complete cursussen op hun iPad gaan maken. Zo is er ondersteuning voor de camera in de iPad om makkelijk een foto of video op te neen. Materiaal kun je ook maken met Pages, Numbers of Keynote op de iPad, waarna je ze via iTunes U op de iPad kunt toevoegen. Werk je voor een opleidingsinstituut dat al met iTunes U samenwerkt, dan kun je je cursus meteen online zetten. Zo niet, dan is distributie naar de eigen groep studenten ook mogelijk. Als docent zul je wel een relatief nieuwe iPad moeten hebben, want iOS 7.0 is een minimale vereiste.

Het mooie van iTunes U is dat alle cursussen gratis zijn en dat je kunt kijken naar lessen van gerenommeerde universiteiten. Probeer het eens!

Downloaden: iTunes U (gratis, universeel, iOS 7.0+)

itunes u

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.