Apple meldt hackpogingen Apple Developer-website

Apple heeft laten weten dat de Apple Developer-site is gehackt. Een indringer probeerde persoonlijke info van ontwikkelaars te stelen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple-beveiligingApple heeft bekendgemaakt dat een indringer heeft geprobeerd om persoonlijke informatie over geregistreerde ontwikkelaars te stelen. Daarmee komt ook meer duidelijkheid over de vraag waarom het Apple Dev Center de afgelopen vier dagen offline is geweest. Er zou sprake zijn van hackpogingen die op donderdag werden opgemerkt. De meeste informatie op de servers was versleuteld en Apple beweert dat deze informatie veilig is. Toch kan het bedrijf niet helemaal uitsluiten dat er namen, adressen en e-mailadressen van ontwikkelaars in verkeerde handen zijn gevallen.

Apple spreekt in de e-mail over transparantie rondom het gebeuren, maar toch heeft het meerdere dagen geduurd voordat openheid van zaken werd gegeven. Sinds afgelopen donderdagavond was het iOS Dev Center niet meer bereikbaar; pas op zaterdag werd verteld dat het ‘onderhoud’ langer zou duren dan verwacht.

Apple zegt dat er momenteel wordt gewerkt aan een nieuw beveiligingssysteem en dat de website van het Dev Center daarom voorlopig onbereikbaar blijft. De lange offline-tijd heeft ermee te maken dat ze de serverconfiguraties aan het updaten zijn en hun databases opnieuw willen opbouwen, om te zorgen dat de informatie goed beveiligd is. Servers met klantinformatie – zoals creditcards – zijn niet gehackt heeft Apple laten weten. Ook is er geen toegang geweest tot servers die te maken hebben met apps. Door de hacks waren niet alleen de Apple Developer-site onbereikbaar, maar ook de developerforums waar ontwikkelaars ervaringen kunnen uitwisselen. Dat – plus het gebrek aan communicatie – leverde onder ontwikkelaars nogal wat frustratie op.

Eerder vandaag ontstond al het vermoeden dat de lange onbereikbaarheid van het Apple Dev Center te maken had met beveiligingsproblemen. Talloze mensen ontvingen meldingen dat hun Apple ID moest worden gereset. Voorlopig lijkt dit een ongerelateerd probleem, omdat deze meldingen ook afkomstig waren van gewone gebruikers, terwijl de hackpogingen vooralsnog bekend alleen gericht waren op de Apple Developer-portaal.

Apple verwacht de Developer-website snel weer online te hebben. Op de onderhoudspagina is nu de boodschap te lezen die ontwikkelaars na middernacht maandag in hun mailbox aantroffen.

developer-boodschap

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2013, 0:04
Categorie Apps
Onderwerpen dev center, developers, hackers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.