Apple test prototypes 5-inch iPhone en 13-inch iPad

Apple is bezig met het testen van een 13-inch iPad en een iPhone met scherm boven de 4-inch, zegt WSJ. Eerder werd al over 4,7 tot 5,7 inch gesproken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple-logoApple is bezig met het testen van iPhones en iPads met een groter scherm. Dat zeggen bronnen uit de toeleveringsketen tegen de Wall Street Journal. Apple overweegt een iPad met een scherm van bijna 13 inch, veel groter dan de huidige variant van 9,7 inch. Bij de iPhone wordt gekeken naar schermen die groter zijn dan de huidige 4 inch. Eerder sprak Reuters over prototypes waarbij gekeken werd naar de schermformaten 4,7 en 5,7 inch en ook een grotere iPad is al eens eerder in het nieuws geweest: volgens de Koreaanse nieuwssite ET News was Apple bezig met het testen van een 12,9 inch iPad. Het gaat om prototypes waarbij de mogelijkheid bestaat dat ze nooit in productie gaan. Net als andere bedrijven laat Apple veel prototypes maken om te kijken of een product in de praktijk prettig in gebruik is.

Tijdens de rechtszaken tegen Samsung kwamen documenten boven water, waaruit bleek hoe Apple te werk gaat. Er werden tientallen afgewezen iPhone- en iPad-ontwerpen aangedragen als bewijsmateriaal in de rechtszaak, waardoor we inzicht kregen in de grote hoeveelheid ideeën die Apple bij een nieuw product uitwerkt. De prototypes wekken de indruk dat Apple wil onderzoeken hoe ze kunnen diversificeren, om aan meerdere klantwensen te kunnen voldoen. Samsung hanteert die strategie in extreme mate, door smartphones en tablets in bijna 30 schermformaten op de markt te brengen, van 2,8 tot 10,1 inch. Een tablet rond de 13 inch zit er echter niet bij. IDC-analist Helen Chiang doet een duit in het zakje door te zeggen: “Op termijn zullen we touchscreens in alle formaten gaan zien. De toekomstvisie van de technologiesector is om dezelfde gebruikerservaring op alle schermen aan te bieden.” Ze voegt eraan toe dat prijsverlaging en aantrekkelijke apps voor het grote scherm belangrijk zijn om in die missie te slagen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2013, 13:35
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp prototype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.