Apple Maps winkels

Apple Maps gebruikt nu locatiedata van Foursquare

Foursquare levert sinds kort data aan Apple Maps. Het gaat daarbij om locatiedata van bijvoorbeeld winkels, restaurants en andere horecagelegenheden.

Apple Maps winkels
Foursquare levert sinds kort data aan Apple Maps, waaronder informatie over restaurants, winkels en andere locaties. Dat beide bedrijven een overeenkomst zouden sluiten werd al eerder vermoed, maar sinds kort wordt de samenwerking op de website van Apple bevestigd.

Foursquare-locaties op Apple Maps

Foursquare levert zogenaamde ‘Business listings data’, dus gegevens over allerlei bedrijven op de kaart. Foursquare weet immers op welke adressen bepaalde winkels en horecagelegenheden gevestigd zijn en heeft ook een mechanisme om te zorgen dat die data regelmatig wordt gecontroleerd door echte bezoekers. Mensen die inchecken via Foursquare’s Swarm-app geven daarbij aan dat de locatie nog steeds te bezoeken is.

Foursquare begon als dienst om in te checken op allerlei locaties, maar veranderde steeds meer in een concurrent van Yelp (een andere leverancier van locatiedata voor Apple Maps). Inmiddels is de belangrijkste activiteit het doorverkopen van allerlei locatiedata aan derde partijen – waaronder nu dus ook Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2015, 19:03
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen apple maps, foursquare

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.