Apple krijgt patent op schokabsorberende iPhone-beschermlaag

Een nieuw onthuld patent van Apple beschrijft een schokabsorberende beschermlaag, die valschade bij de iPhone moet beperken.

Kapotte iPhoneApple heeft een patent gekregen voor een schokabsorberende coating, die bijvoorbeeld over onderdelen van de iPhone geplaatst kan worden om valschade te beperken. Een elastische component moet ervoor zorgen dat de coating bij zowel herhaalde vallen van een korte afstand als bij een val van een grotere hoogte klappen kan opvangen.

De beschermlaag zou over onderdelen van bijvoorbeeld de iPhone geplaatst kunnen worden, om een deel van de schok bij een val op te vangen. Hierdoor raken onderdelen minder snel beschadigd. Apple beschrijft ook hoe de coating om bijvoorbeeld de rand van een apparaat ook de initiële schok kan opvangen.

Hoewel de elastische laag moet helpen om de klap van een val te verminderen, wijst Apple er wel op dat dit geen totaaloplossing is. Een iPhone zou met de coating na een val nog steeds kunnen beschadigen, als de klap hard genoeg is. De laag biedt een extra laag aan bescherming, die de kans op beschadigingen vermindert.

Wat Apple precies met het patent zal doen is nog niet duidelijk. Hoewel hij vandaag pas aan Apple is toegewezen, werd het patent in 2008 al aangevraagd. Appleinsider vermoedt dat deze precieze beschermlaag nu al in de iPhone zit verwerkt: aan de buitenste rand van het glazen scherm zit namelijk een aparte laag bevestigd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2012, 18:59
Categorie Apple
Onderwerp patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.