Apple krijgt belangrijk iWallet-patent

Apple heeft een belangrijk patent gekregen voor haar iWallet. Het patent beschrijft hoe mobiel betalen op een iPhone of ander iOS-apparaat moet worden afgehandeld. iWallet werkt ook samen met NFC en kan tevens gelinkt worden aan een iTunes-account.

Apple krijgt belangrijk iWallet-patentApple heeft een belangrijk patent gekregen op het gebied van mobiel betalen. Met het iWallet-patent is het mogelijk om transacties met een creditcard goed te keuren en deze direct door te sturen naar je iTunes-account. Het is een manier om betalen via de iPhone of een andere iOS-apparaat mogelijk te maken en zou gekoppeld kunnen worden aan NFC. Momenteel is betalen via NFC nog niet mogelijk, maar volgens de geruchten is Apple al enige tijd bezig om NFC aan te gaan bieden in de nabije toekomst. Zo zou betalen via je iWallet dit jaar al werkelijkheid kunnen worden.

Het patent van Apple richt zicht op de relatie tussen de verkoper en de koper. Je hebt hierbij een hoofdaccount en een nevenaccount waarbij niet iedereen vergelijkbare rechten heeft, meer een soort van ouder-kind relatie. Als je iets wilt betalen moet de verkoper kunnen checken of je voldoende geld hebt en je wel kredietwaardig bent. Het iWallet-patent beschrijft de procedures hoe dit te doen zoals hoe het saldo van de koper wordt gelezen en hoe transacties worden afgekeurd. Hierbij wordt ook gelinkt naar iTunes, dat zou betekenen dat je je iTunes-account ook kunt gebruiken om andere dingen te kopen dan muziek en apps.

Apple heeft het iWallet-patent in het eerste kwartaal van 2009 ingediend. Er zijn maar liefst 23 patentclaims gemaakt en dat is een indicatie hoe belangrijk dit iWallet-patent voor Apple is. Het bedrijf is niet de enige dat bezig is met mobiel betalen. Google heeft al Google Wallet en ook PayPal heeft zich op de mobiele betalingsmarkt gestort. Omdat Apple de creditcardgegevens van meer dan 200 miljoen mensen heeft heeft ze een goede kans om een belangrijke speler op deze markt te worden.

Betalen via iTunes en NFC

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 maart 2012, 9:13
Categorie Apple
Onderwerpen mobiel betalen, nfc, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.