macbookair

Apple brengt nieuwe MacBook Airs met Haswell-processor uit

Apple heeft tijdens WWDC 2013 een nieuwe MacBook Air gepresenteerd. De MacBook Air is voorzien van Haswell-processor met 40% betere grafische prestaties en langere batterijduur.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

macbookairApple heeft tijdens de presentatie op WWDC een nieuwe MacBook Air-lijn getoond. De nieuwe MacBook Airs zijn voorzien van de nieuwe Haswell-chiparchitectuur. Deze volgt Intel’s Ivy Bridge-chips op, die door Apple in eerdere MacBooks werden gebruikt. Uit vroege benchmarks bleek al dat de Haswell-chips sneller zijn dan hun voorgangers. Maar Apple benadrukte tijdens de presentatie vooral de fenomenale batterijduur: de 11-inch MacBook Air geeft je 9 uur batterijduur en met de 13-inch MacBook Air kun je 12 uur lang werken. Bovendien krijg je volgens Apple 40% snellere graphics. De 11-inch-versie ligt vanaf €1029 in de Apple Store en de 13-inch versie is vanaf €1129 te koop. Je kunt ze vanaf vandaag bestellen via de Apple Store (zodra deze weer online komt).


Hieronder zie je de prijzen, zoals ze gaan gelden in de Amerikaanse Apple Store. De Nederlandse prijzen zijn als volgt:

  • 11-inch MacBook Air met 128 GB flash: €1029
  • 11-inch MacBook Air met 256 GB flash: €1229
  • 13-inch MacBook Air met 128 GB flash: €1129
  • 13-inch MacBook Air met 256 GB flash: €1329

Alle genoemde modellen zijn voorzien van een 1,3 GHz-processor en 4GB geheugen. Als extra opties zijn beschikbaar: een 1,7 GHz Intel Core i7-processor en maximaal 512 GB flashopslag.

macbook airDe laatste keer dat Apple nieuwe Macs aankondigde was in oktober 2012. Toen kregen we een nieuwe 13-inch Retina MacBook, een dunnere iMac en een van binnen vernieuwde Mac Mini.

Ook nieuwe AirPort Extreme en AirPort Time Capsules

Naast de MacBook Airs kondigde Apple ook nieuwe AirPort Extreme- en AirPort Time Capsule-basisstations aan. Die zijn per direct verkrijgbaar via de Apple Store. De AirPort Extreme kost €199 en van de AirPort Time Capsule zijn twee modellen verkrijgbaar: met opslagcapaciteit van 2 TB (€299) en met opslagcapaciteit van 3 TB (€399).

Het aanbod ziet er nu als volgt uit: links de (ongewijzigde) AirPort Express, midden de AirPort Extreme en rechts de AirPort Time Capsule.

airports 2013a

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.