‘Apple komt met streaming-oplossing voor de complete iTunes-collectie’

Rob Reid, de man achter Rhapsody, heeft uit bronnen binnen Apple dat Apple dit jaar nog met een eigen streamingdienst zal komen. Hiermee moet het mogelijk worden om voor een vast bedrag per maand de complete iTunes-collectie te kunnen beluisteren.

Rob ReidRob Reid, de man achter Rhapsody, heeft uit bronnen binnen Apple vernomen dat Apple nog dit jaar met een eigen streamingdienst zal komen. Hiermee moet het mogelijk worden om voor een vast bedrag per maand de complete iTunes-collectie te kunnen beluisteren. Dit werkt zowel op desktops als op je mobiel. Rob Reid is één van de pioniers van dit abonneemodel, dat hij eind jaren negentig lanceerde op listen.com. Listen.com is nog steeds onderdeel van Rhapsody; deze kennen wij ook als streamingdienst op de iPhone. Recentelijk waren ze nog in het nieuws met het offline muziek luisteren op je iPhone.

Rob vertelt dit in een interview met Michiel Frackers. Rob geeft aan dat na de overname van LaLa in december vorig jaar de kans groot is dat Apple met een eigen streamingdienst gaat komen. Geruchten waren destijds nog dat Apple de overname alleen gedaan had om Google dwars te zitten. WSJ beweerde destijds dat Google ook geïnteresseerd was in LaLa. Apple kocht de streamingdienst voor 80 miljoen dollar.

Volgens Rob zal de nieuwe dienst van Apple tussen de 10 en 15 dollar per maand gaan kosten. Hiermee heb je als consument de mogelijkheid om via bijvoorbeeld je mobiel overal de complete iTunes-bibliotheek te kunnen beluisteren. Alleen beluisteren dus je wordt hiermee geen eigenaar van de daadwerkelijke bestanden. Dit is een factor die sommigen zal beletten om van de dienst gebruik te maken. Het complete interview met Rob Reid is hieronder te bekijken.

Bron: @gijsbregt

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 maart 2010, 16:30
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.