iDongle jailbreakt iPhone 3GS op 3.1.2 in Youtube-video (jailbreak)

De website FrenchiPhone.com heeft een Youtube-video geplaatst waarin te zien valt dat de iDongle een iPhone 3GS op firmware 3.1.2 jailbreakt.

Een kleine week geleden kon je bij ons lezen over de iDongle, een boot-dongle waarmee je een iPhone 3GS of iPod Touch met een tethered jailbreak op kunt starten zonder tussenkomst van een computer. De eerste prototypes zijn inmiddels verstuurd naar onder andere MuscleNerd en BigBoss. Ook de website FrenchiPhone.com ontving een iDongle en plaatste vervolgens een video waarop te zien valt dat een iPhone 3GS met een originele 3.1.2 firmware door de iDongle gejailbreakt wordt.

Momenteel gebruikt de iDongle nog dezelfde code (gebaseerd op blackra1n van Geohot) om een iPhone 3GS of iPod Touch te jailbreaken als voor het opstarten van het toestel. De maker is van plan de code zo aan te passen voordat de iDongle massaal geproduceerd gaat worden, dat de iDongle een andere payload zal gebruiken specifiek voor het opstarten, zodat dit sneller kan dan de huidige (circa) 30 seconden. Ondertussen is de maker druk bezig om te kijken waar hij de iDongle zo goedkoop mogelijk kan laten produceren, waarbij hij zijn hoop nu vooral lijkt te hebben gevestigd op productie in China.

Een iPhone 3GS die na (circa) week 40 is geproduceerd, de 2e generatie iPod Touch met een modelnummer dat begint met MC en de 3e generatie iPod Touch zijn over het algemeen alleen tethered te jailbreaken. Een tethered jailbreak wil zeggen dat de iPhone of iPod Touch steun nodig heeft van een ander apparaat om op te kunnen starten. Alle genoemde modellen worden door de iDongle ondersteund op firmware 3.1, 3.1.1 en 3.1.2. Als er een jailbreak voor firmware 3.1.3 beschikbaar wordt gemaakt, kan de iDongle gemakkelijk via USB een update ontvangen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 maart 2010, 15:01
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.