‘iPhone 6m’ concept: futuristisch ontwerp zonder fysieke knoppen

Ontwerpers van Designed by M hebben een concept van de iPhone 6m gemaakt: een futuristisch ontwerp zonder fysieke knoppen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 6m conceptHoewel momenteel alle ogen gericht zijn op de iPhone 5S, de opvolger van de iPhone 5, weerhoudt dat ontwerpers er niet van om nieuwe concepten voor de iPhone 6 te bedenken. Zo ook dit nieuwe concept van de mensen van Designed by M: de iPhone 6m. Een futuristisch ogend toestel met een opvallend nieuw ontwerp en scherpere hoeken. Opvallend is ook dat de fysieke knoppen, zoals die voor volume, in- en uitschakelen en de homeknop, zijn ingeruild voor aanraakgevoelige sensoren. Met de onderhoeken kun je bijvoorbeeld het volume regelen: links voor harder en rechts voor zachter.

De ontwerpers verkiezen een dun toestel boven hoeken. Daardoor is de iPhone 6m slechts 5.5 millimeter dik, een kleine 20% dunner dan de iPhone 5. Bovendien heeft het toestel stereoluidsprekers aan de onderkant én voorkant. Vier luidsprekers die beter geluid zouden moeten produceren. De front-camera en de luidspreker zijn in in een cirkel in elkaar geïntegreerd.

Als het aan de ontwerpers ligt is het niet alleen de buitenkant waar het bij de iPhone 6m om draait. De specificaties zijn niet minder indrukwekkend. Het toestel heeft een 18 megapixel-camera voorzien van een speciale modus voor situaties met weinig licht en een panorama-functie. Daarnaast is de 6m uitgerust met een zogeheten ringflitser, dat in de professionele fotografie gebruikt wordt. “Je Instagram-kiekjes worden nog indrukwekkender”, aldus de ontwerpers.

Uiteraard is het concept vooral wishful thinking. De kans dat een dergelijk ontwerp bij Apple op de plank ligt is niet aannemelijk. Maar we kunnen altijd hopen dat Apple zich hierdoor (deels) laat inspireren.

Afbeeldingen: Designed by M

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2013, 18:57
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.