Apple gaat in 2011 meer iPhones verkopen dan alle voorgaande jaren samen

Apple gaat in 2011 meer iPhones verkopen dan in alle voorgaande jaren bij elkaar. Dat blijkt als je de cijfers van de iPhone-verkoop van voorgaande jaren vergelijkt.

iphone verkoopApple kondigde bij de presentatie van de laatste kwartaalcijfers een indrukwekkende groei aan. Vergeleken met vorig jaar was de groei 142 procent, al lagen de groeicijfers bij de iPad nog iets hoger: 183 procent. Met meer dan 20 miljoen verkochte toestellen gaat het om enorme aantallen. Kijk je naar het totale plaatje voor 2011, dan ziet dat er rooskleurig uit: het gaat Apple’s meest succesvolle jaar worden wat de iPhone betreft.


Dit jaar zullen er meer iPhones verkocht worden, dan alle voorgaande jaren bij elkaar opgeteld. Scholier Matt Richman beredeneert: “Van de 25,09 miljoen iPhones die er in 2009 over de toonbank zijn gegaan werd 35,8 procent in Apple’s eerste en tweede kwartaal verkocht. In 2010 was dat 36,1 procent. Ga je er vanuit dat de cijfers in de eerste twee kwartalen maatgevend zijn voor de rest van het jaar, dan kun je dus ongeveer berekenen hoeveel iPhones Apple gedurende het hele jaar gaat verkopen. Je komt dan op zo’n 108,3 miljoen. Er is echter wel een verschil: in alle voorgaande jaren kwam de nieuwe iPhone in juni/juli beschikbaar, terwijl dat dit jaar niet het geval is. Apple zou dus nog een enorme groeispurt na de zomer kunnen maken, waardoor het getal van 108,3 miljoen ruimschoots wordt overtroffen.

Bij de presentatie van de kwartaalcijfers kondigde Apple aan dat er een belangrijke “product transitoir” aan zit te komen, in september.

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 juli 2011 om 20:45
Onderwerpen
,
Categorie
Apple

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.