Apple en Foxconn verbeteren werkomstandigheden in fabrieken

Apple en Foxconn verlagen het aantal werkuren per week naar 49, terwijl het aantal overuren naar 36 verlaagd zal worden. Dit naar aanleiding van een rapport van de Fair Labor Association.

FoxconnApple gaat de arbeidsomstandigheden in de fabrieken van Foxconn verbeteren. Werkweken worden in de fabriek teruggebracht naar hooguit 49 uur, terwijl het aantal overuren per maand van 80 naar 36 uur verlaagd zal worden. Een compensatiepakket zal ervoor zorgen dat werknemers ondertussen niet veel minder gaan verdienen. Hierdoor zou de werkdruk binnen Foxconn verlaagd moeten worden. Ook worden er tienduizenden nieuwe werknemers aangenomen.

Apple en Foxconn verbeteren de werkomstandigheden naar aanleiding van een onderzoek van de Fair Labor Association (FLA). Uit het rapport bleek dat Foxconn werknemers langer liet werken dan eigenlijk mocht: in sommige gevallen zouden werknemers zelfs zeven dagen per week werken, zonder de verplichte 24 uur vrije tijd. De code van de FLA stelt dat werknemers hooguit 60 uur per week mogen weken – dit is inclusief mogelijke overuren.

Apple gebruikt de Foxconn-fabrieken voor de productie van een aantal producten, waaronder de iPhone en de iPad. De werkomstandigheden binnen deze fabrieken waren altijd twijfelachtig, maar een uitgebreid artikel van The New York Times zorgde uiteindelijk voor hevige kritiek. Dit leidde ertoe dat de FLA de fabrieken onder de loep nam, om te zien wat voor regels er precies geschonden worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2012, 9:30
Categorie Apple
Onderwerp foxconn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.