Apple weer aangeklaagd om misleidende Siri-reclames

Apple is in Los Angeles aangeklaagd wegens misleidende televisiereclames voor Siri. Dit is de tweede keer deze maand: op 13 maart deed iemand anders nog hetzelfde, maar dan in New York.

SIri iPhone 4SApple is in Los Angeles aangeklaagd, omdat verschillende reclames Siri niet juist in beeld zouden brengen. Hierdoor zouden iPhone 4S-bezitters zich misleid voelen. Dit is de tweede keer deze maand dat men naar de rechter stapt wegens misleidende advertenties voor Siri: op 13 maart maakte Frank Fazio uit New York nog soortgelijke beschuldigingen in een aanklacht.

De aanklacht is gemaakt door David Jones. Het gaat om een class-action rechtszaak: dit betekent dat meerdere personen zich achter de zaak scharen. In de aanklacht eist Jones dat iedere iPhone 4S-bezitter met soortgelijke klachten wordt gecompenseerd door Apple.

Jones beweert net als Fazio dat Siri er in televisiereclames veel nuttiger uitziet dan dat de dienst in werkelijkheid is. Als voorbeeld geeft hij reclame’s waarin men afspraken maakt, restaurants zoekt en gitaar leert spelen. Dit wordt in de video’s gedaan door Siri enkel een vraag te stellen. In de praktijk is dit volgens Jones anders: Siri zou vaak niet begrijpen wat er gezegd wordt, of na lange wachttijden een verkeerd antwoord leveren.

Het is nog niet duidelijk hoe de zaak zal aflopen. Een andere rechtszaak van iPhone-bezitters tegen Apple had gisteren nog positieve gevolgen voor de kopers. Klanten die last hadden van antenneproblemen bij de iPhone 4 konden toen 15 euro terugeisen bij Apple. Een zaak tegen Apple en Vodafone wegens misleidende Siri-reclames in Engeland werd vorige maand echter gewonnen door de twee bedrijven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2012, 11:31
Categorieën Apple, iOS
Onderwerp siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.