Apple dient patent voor mobiele instant messaging in

Apple heeft een patent toegewezen gekregen, waarin een mobiele instant messaging-applicatie voor de iPhone wordt beschreven. De applicatie lijkt op de huidige SMS-applicatie.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Messaging ApplicatieEen van de meest gewilde functies voor de iPhone is een native applicatie voor instant messaging. Het antwoord daarvoor zal hoogstwaarschijnlijk van Apple moeten komen, omdat het voor externe ontwikkelaars die de iPhone SDK gebruiken niet is toegestaan om applicaties in de achtergrond te laten draaien. Je zou dan de chatapplicatie altijd open moeten laten staan om berichten te ontvangen en je kunt tijdens het chatten niet even snel naar je agenda gaan. AppleInsider schrijft nu dat Apple een patent voor instant messaging op een mobiel apparaat heeft ingediend.

Het apparaat dat in de schema’s van de patentaanvraag wordt getoond, is ondanks de ongebruikelijke beeldverhouding onmiskenbaar een iPhone: alle onderdelen zijn aanwezig: een speaker, optische sensor en nabijheidssensor, microfoon en accelerometer. Apple heeft het patent in augustus vorig jaar al ingediend en kreeg het in maart toegewezen.

De applicatie die op de afbeeldingen wordt getoond ziet eruit als de SMS-applicatie op de iPhone, maar met een paar verschillen. Zo zijn er woordsuggesties. Volgens AppleInsider zou de dienst wel eens als vervanger voor MMS kunnen zijn bedoeld.

Meer info: Patent

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2008, 14:33
Categorie Apple
Onderwerpen chatten, instant, messaging, sdk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.