Apple checkt iPhone-applicaties voortaan op API-gebruik

Apple maakt sinds kort gebruik van een tool waarmee kan worden gecheckt of ontwikkelaars private API's gebruiken. Daardoor zullen minder applicaties door het reviewproces komen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

sdk apiApple geeft ontwikkelaars toegang tot een hoop application programming interfaces (API’s). De publieke API’s zijn vrij te gebruiken. Zo is er bijvoorbeeld een API die het vastleggen van geluiden via de microfoon regelt. Daarnaast zijn er ook private API’s die alleen Apple zelf mag gebruiken en die niet gedocumenteerd zijn. Ontwikkelaars mogen ze niet gebruiken en doen ze dat wel, dan lopen ze kans dat hun applicatie wordt afgekeurd. Tot nu toe verliep de controle steekproefsgewijs, maar sinds kort blijkt Apple de binnenkomende applicaties door een statisch analysetool te halen. Die scant op het gebruik van private API’s en waarschuwt de reviewer wanneer de ontwikkelaar zich niet aan de regels heeft gehouden.

Dat kan als gevolg hebben dat applicaties die eerst waren goedgekeurd opeens niet meer door het reviewproces komen. Craig Hockenberry, ontwikkelaar van Twitterrific, vermoedde dat Apple zo’n check uitvoert en werd daarin bevestigd door ‘allesweter’ John Gruber van Daring Fireball.

Via: Gizmodo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2009, 14:24
Categorie Apps
Onderwerp ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.