Reacties voor: Belgische App112 brengt je in contact met alarmcentrale

In België kun je vanaf eind maart de alarmcentrales bereiken via App112. Vooral doven en slechthorenden kunnen zo makkelijker een melding doen.

Reacties: 6 reacties

  1. Ik vind het al bijzonder dat de locatie verzonden wordt naar de hulpdiensten want niet altijd weet je precies waar je bent

  2. Ik zou de medische informatie in de Health app zetten. Deze informatie is bereikbaar als je telefoon gelockt is. 😊

    Of deelt deze app de informatie daarmee? Dan is het goed 😬

  3. Ik vraag mij af in hoeverre er via telefoon masten al je locatie wordt doorgegeven aan hulpdiensten. Het kan al- en sterker nog- wordt al gedaan. Iedere 6 minuten wordt je locatie naar je provider doorgestuurd (feit).

    Maar of dit ook bij hulpdiensten het geval zodra je ze belt, vraag ik mij af.

    Overigens is de locatie bij WiFi veel beter op te halen. Wellicht is de App dan niet spectaculair buiten de deur, maar binnenshuis (waar de meeste ongelukken gebeuren (bron: cbs)) zou dit dus wel een uitkomst zijn.

  4. Geweldig goede app die iedereen op z’n smartphone zou moeten installeren als er ook een Nederlandse versie komt. Ook voor ouderen op iPad en smartphone. Gemak dient de mens. De overheid zou zo’n app gratis moeten aanbieden.

  5. Geweldig goede app die iedereen op z’n smartphone zou moeten installeren als er ook een Nederlandse versie komt. Ook voor ouderen op iPad en smartphone. Gemak dient de mens. De overheid zou zo’n app gratis moeten aanbieden. Heb op mijn iPhone de app Mijn GPS coördinaten voor het geval het nodig is om de exacte locatie te raadplegen bij alarmsituatie.

  6. @Louis: Volgens mij kun je je GPS coördinaten op je iPhone ook zien in de kompas app, deze zou je hier dus ook voor kunnen gebruiken dan 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.