Bioscoopfilm APP zet in op tweede scherm

De nieuwe bioscoopfilm APP is als eerste ter wereld voorzien van een second screen. Bioscoopbezoekers kijken via hun tablet of smartphone meekijken naar extra foto's en filmscenes die parallel lopen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

hannah hoekstraNaar de bioscoop gaan en tegelijk met een iPad op schoot zitten om een parallele verhaallijn te volgen. Dat is het plan van de makers van APP, volgens de makers de eerste second screen bioscoopfilm ter wereld. Maar apps en second screens zijn blijkbaar populair, want de Nederlandse film Bellicher Cel beloofde ook al een second screen-ervaring. Bij APP krijg je geluiden, foto’s en extra filmscènes krijgt voorgeschoteld, die synchroon lopen met de film.

Hoofdrolspeelster van de film is Hannah Hoekstra (zie foto), winnares van het Gouden Kalf 2012. Daarnaast zijn Robert de Hoog, Jeroen Spitzenberger, Matthijs van de Sande Bakhuyzen en Isis Cabolet in de film te zien. De opnames van de nieuwe bioscoopfilm onder leiding van Bobby Boermans zijn inmiddels gestart.

De gebeurtenissen in de app zijn volledig in het scenario geïntegreerd en te volgen op een tablet of smartphone. Bij de tv is een second screen-applicatie al veel meer ingeburgerd, maar in de bioscoop kijken mensen vreemd op als je de hele tijd op je scherm gaat zitten kijken. Bij de film APP kun je dat ongegeneerd doen, samen met de andere bioscoopbezoekers. Hannah Hoekstra speelt de rol van Anna Rijnders, die zich na een ongeval helemaal opsluit in de wereld van apps en sociale media. Als tijdens het uitgaan een onbekende een app op haar telefoon heeft gezet, blijkt die allerlei informatie over haarzelf en haar vrienden te bevatten. De app lijkt overal antwoord op te hebben. Totdat haar vrienden één voor één omkomen en de app meer blijkt te zijn dan een handig hulpje. De film is in februari in de Nederlandse bioscopen te zien.

Voorlopig lijkt de app alleen beschikbaar te komen voor iPhone en Android (dus niet als universele app). Je zult op de iPad dan in 2x-weergave moeten kijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2012, 12:58
Categorie Achtergrond
Onderwerp bioscoop

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.