iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: iFanzy, Rayman Jungle Run, vernieuwde Twitter en meer

Met Rayman Jungle Run en de avonturengame Lili is de iPad twee geweldige games rijker geworden in één week. In dezelfde week is ook Twitter totaal vernieuwd en is er met iFanzy een stijlvolle iPad-televisiegids uitgekomen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

iFanzy naar tweede scherm iPadIn een week dat er een nieuw apparaat met het iOS-besturingssysteem uitkomt, treedt het aantal nieuwe noemenswaardige apps een beetje af, lijkt het. Als er een nieuwe iPad uitkomt, is er een rustige week op de iPhone. En als de iPhone 5 uitkomt, is dat dus het geval voor de iPad. Toch was het geen slechte week: Rayman Jungle Run is een geweldige platformgame, iFanzy een strak vormgegeven televisiegids en de officiële Twitter-app is totaal op schop gegaan.


AG iFanzy iPadiFanzy – De iPad is van betekenis voor de televisiegids. Gidsen worden steeds uitgebreider: je kan de programmering op steeds meer manieren filteren, een overzicht van je favoriete programma’s met meldingen instellen en ziet meteen een bijbehorende Twitter-berichtenstroom bij een uitzending. De nieuwe tv-gids iFanzy gaat een stap verder. Je kan met de programmagids meteen, in de app, de Tweede Scherm-webapps van programma’s bezoeken. Daarmee is iFanzy die eerste gids die de Tweede Scherm-toepassingen samenvoegt.
Downloaden: iFanzy (gratis)

AG Quote.fm iPadQuote.fm – Artikelen delen aan de hand van interessante, inhoudelijke passages. Niet aan de hand van schreeuwerige koppen of lokkertjes van foto’s. Daarvoor staat de recent uitgebrachte iPad-applicatie Quote.fm. Maak een account aan, zoek naar artikelen in de in-app browser en selecteer een gedeelte van de tekst dat je wilt delen met andere gebruikers en vrienden. In de Discover-sectie vind je de meest aangedragen quotes en de verhalen die erachter schuilgaan.
Downloaden: Quote.fm (gratis)

AG Bru-taal iPadBru-taal – Geen aparte apps, maar één educatieve iPad-applicatie voor vier uitdagingen van de Nederlandse taal: werkwoorden, woordvorming, zinnen maken en woordenschat uitbreiden. Op die punten kan de nieuwe app Bru-taal leerlingen uit het basisonderwijs bijspijkeren. Dat doet de toepassing van ontwikkelaar Flonc middels een hoofdspel met daarin meer dan vijftig uitdagingen, en een oefenspel waarin je alle drie de niveau’s van alle categorieën kan beoefenen. Daarin geef je zelf aan hoeveel vragen je wilt krijgen, van 10 tot 60.
Downloaden: Bru-taal (€2,39)

AG Twitter iPadTwitter – Twitter voor de iPad is geüpdatet naar versie 5.0 en loopt daarmee eindelijk in de pas met de al veel eerder vernieuwde opzet van de website en dezelfde applicatie op de iPhone. De indeling wijkt daarmee af van Twitter-apps zoals je die kent op de iPad. De berichtenstroom is opgedeeld in de Startpagina, Verbind, Ontdek en Ik. Met de update is ook een nieuw uiterlijk voor profielpagina’s doorgevoerd en kan je niet langer gebruik maken van externe fotodiensten. Opvallend genoeg is ook de slimme panelen-layout overboord gegooid. Vensters worden nu in volledig scherm geopend.
Downloaden: Twitter (gratis)

AG Rayman Jungle Run iPadRayman Jungle Run – Rayman is opgedoken op de iPad. De ledemaatloze platformheld die zich nog altijd met gemak staande houdt tussen andere mascottes als Mario en Sonic, schittert in Rayman Jungle Run. Uitgever Ubisoft bracht het spel vannacht al uit, een dag eerder dan verwacht. Daardoor kan je vervroegd rennen, springen, zwaaien, zweven en stompen in een platformspel met veertig levels die soms doen denken aan een achtbaanrit.
Downloaden: Rayman Jungle Run (€2,39)

AG Lili iPadLili – Lili is een bijzonder meisje. Voor een schoolopdracht meert ze aan op een eiland om de plaatselijke flora te bestuderen. Op de bewoners van het eiland had ze echter niet gerekend, en het duurt maar luttele seconden voor dat ze er tussenin staat. De dienaars, de Constructs, enerzijds, en de pestkoppen Spirits aan de andere kant. Het vormt de basis voor een prachtig uitziende avonturengame waarin je de vrijheid hebt om te gaan en staan waar je wilt, die al helemaal opvalt vanwege de bijzondere ‘gevechten’.
Downloaden: Lili (€3,99)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.