iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Hoe leuk is NL, Bastion, The World Ends With You en meer

Elke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week zijn er […]
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Hoe leuk is NL hoofdmenuElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week zijn er met Bastion en The World Ends With You twee games uitgebracht waar je jezelf helemaal in kan verliezen, heeft Moleskine een nieuwe notitie- en tekeningen-app en bekijk je originele dagjes uit in de prachtige applicatie Hoe leuk is NL.


AG The World Ends With You iPadThe World Ends With You – De geprezen Nintendo DS-game The World Ends With You van Square Enix is in de App Store verschenen. De iOS-versie is flink opgepoetst en bevat onder andere strakker uitziende personages. In The World Ends With You speel je Neku, een jongen in Tokio die verwikkeld raakt in een vreemde wedstrijd waarbij zijn leven op het spel staat. De game was in 2008 een lievelingetje van veel gamers dankzij zijn originele insteek, opmerkelijke stijl en intuïtieve touchbesturing.
Downloaden: The World Ends With You (€15,99)

AG Hoe leuk is NL iPadHoe leuk is NL? – Een bonte verzameling van de leukste en meest bijzondere tips van Nederland. Dat belooft de website Zoover met de iPad-app ‘Hoe Leuk is NL’. Daarin verzamelden ze 119 activiteiten waar je vermoedelijk niet zo snel op zou komen: naar een ecokathedraal, eten bij het Zwolse balletjeshuis, een anti-stresswandeling maken of de kinderen meenemen naar het overdekte Hans en Grietje-pad in Zeewolde. Hoe leuk is NL zal regelmatig haar assortiment aan tips uitbreiden.
Downloaden: Hoe leuk is NL? (gratis)

AG Cubes Slide HD iPadCubes Slide HD – Cubes Slide HD is een 3D-schuifpuzzel van Nederlandse bodem, waarbij je zes foto’s in elkaar moet zien te schuiven. De game is gemaakt door Edwin van den Bogert, die eerder al een soortgelijke iPhone-game uitbracht. Je kiest foto’s uit je eigen fotobibliotheek of maakt ze met een ingebouwde camera. Je kunt kiezen uit een rooster van 3×3 of 4×4, waarbij je de kubus kunt laten ronddraaien om volledig zicht te hebben.
Downloaden: Cubes Slide HD (€0,79)

AG Language Passport Spaans-Nederlands iPadLanguage Passport Spaans – Nederlands – Uitgeversmaatschappij Walburg Pers is niet de bekendste producent van woordenboeken en taallessen die Nederland rijk is, maar na het vorige maand uitgebrachte woordenboek Nederland – Papiaments, heeft de uitgever nu opnieuw een app uitgebracht. De overkoepelende naam Language Passport wijst erop dat er nog meer delen komen in hun gloednieuwe reeks taallessen, die van start is gegaan met de app Language Passport Nederland – Spaans. Die wordt ter introductie nog goedkoop aangeboden.
Downloaden: Language Passport Spaans – Nederlands (€2,39 ter introductie)

AG Trillian iPadTrillian – De chat-applicatie Trillian is na drie jaar verkrijgbaar te zijn op de iPhone, nu ook uitgebracht voor de iPad. Een gloednieuwe update van de iPhone-app maakt hem universeel geschikt. Met de toepassing kan je chatten met een nieuw aangemaakt Trillian-account, maar kan je ook andere chatdiensten aansluiten zoals MSN, Facebook Chat, Google Talk en Yahoo. Zo hoef je daarvoor niet langer verschillende applicaties voor op de iPad te installeren.
Downloaden: Trillian (gratis)

AG Final Draft Writer iPadFinal Draft Writer – In de wereld van filmscripts is er eigenlijk maar één oplossing om teksten te schrijven: Final Draft. Het is te vergelijken met Microsoft Word, maar dan voor de filmindustrie. Scripts worden in .fdx-formaat rondgestuurd, ook al zijn niet alle gebruikers er even enthousiast over. De afgelopen twee jaar zijn de makers van Final Draft bezig geweest met een iPad-versie, die nu verkrijgbaar is. Final Draft Writer geeft je de mogelijkheid om scripts te lezen, te bewerken en te maken. De meeste functies uit de desktopversie zijn ook op de iPad te gebruiken.
Downloaden: Final Draft Writer (€23,99)

AG Moleskine Journal iPadMoleskine Journal – Moleskine voor de iPad is dood, lang leve Moleskine voor de iPad! Het merk achter de statige notitieblokken en agenda’s draait haar huidige notities-app om 1 september 2012 de nek om in de App Store voor zowel de iPad als de iPhone, maar heeft in plaats daarvan wel een vervangende app uitgebracht. Moleskine Journal legt veel meer de nadruk dan voorheen op tekenen, waarvoor je verschillende gereedschappen tot je beschikking hebt.
Downloaden: Moleskine Journal (gratis)

AG Bastion iPadBastion – Het veelgeprezen actie-rollenspel Bastion is vanaf nu ook op de iPad te spelen. In Bastion speel je “the Kid”, die opeens wakker wordt in een volledig instortende wereld. Met een aantal verschillende wapens moet je door vijanden heen slaan en verschillende voorwerpen vinden om het dorpje Bastion weer van de grond te krijgen. Het spel is een port van een game die origineel op de pc en Xbox 360 verscheen, waarbij de besturing is geoptimaliseerd voor het touchscreen.
Downloaden: Bastion (€3,99)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.