iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Fantastical, Jalema KM Registratie, Fitapp en meer

Deze week een nieuwe kilometerregistratie-app, video-app KitCam, agenda-app Fantastical en nog veel meer nieuws voor iPhone en iPod touch.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Fantastical iPhone iPod touchIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week onder andere de snelle en vernuftige nieuwe agenda-app Fantastical, een goedkope Kadaster-kaart van Nederland in Topo GPS en nog veel meer.


AG Asknative iPhone iPod touchAsknative – Je wilt iets weten over het land waar je voor stage een half jaar vertoeft. Welk hostel mag je niet over het hoofd zien in Praag? Waar moet je zijn voor een klimtocht langs geysers in IJsland? De iPhone-app Asknative wil je antwoorden geven op een vernuftige manier. De applicatie laat je vragen stellen op naam van je Twitter-account en verzamelt vervolgens alle antwoorden die je erop krijgt, zowel vanuit Twitter als Asknative zelf. Gebruikers kunnen goede antwoorden liken. De applicatie vertaalt anderstalige vragen voor je zelf naar het Engels.
Downloaden: Asknative (gratis, iOS 5.0+)

AG Topo GPS iPhoneTopo GPS – De kaart van Nederland op een schaal van 1:25.000 in offline tegels bewaard op de iPhone. Dat is de specialiteit van de nieuwe app Topo GPS, die daarvoor geen normale kaart overlegt, maar de kaart van het Kadaster gebruikt. Zo beschik je zonder internetverbinding over kaarten waar huizenblokken, landsoorten en soorten wegen meteen op zichtbaar zijn. Uiteraard kan je jezelf lokaliseren via GPS. Onder de beste omstandigheden met een maximale afwijking van vijf meter.
Downloaden: Topo GPS (€3,59, universele app, iOS 5.0+)

AG Fitapp iPhoneFitapp – De nieuwe Nederlandse iPhone-app Fitapp heeft 36 fysiotherapeutische oefeningen om te werken aan de lichaamsdelen die de meeste klachten opleveren. De inhoud van Fitapp is samengesteld door fysiotherapeuten uit de praktijk. Hoewel de app met een disclaimer waarschuwt dat het advies van je eigen fysiotherapeut voorrang heeft, kun je toch aan de slag met oefeningen voor je lage rug, knie, enkel en schouders.
Downloaden: Fitapp (€4,49, iPhone, iOS 5.0+)

AG Tubantia iPhoneTubantia – In navolging van andere regionale kranten van uitgever Wegener heeft Tubantia nu ook een stand-alone applicatie voor de iPhone uitgebracht. De Twentse nieuws-app maakt gebruik van dezelfde opzet als de toepassingen voor eerder het Eindhovens Dagblad, PZC, De Gelderlander, Stentor en De Ondernemer en is in die tijd ook niet vernieuwd. Dat betekent dat Tubantia nog niet aangepast is voor het scherm van de iPhone 5.
Downloaden: Tubantia (gratis, iOS 3.2+)

AG Mass Meditation iPhoneMass Meditation – “Hoe meer mensen aan hetzelfde denken, hoe groter de kans is dat het gaat gebeuren.” Met die gedachte wil de nieuwe iPhone-app Mass Meditation je virtueel met anderen verbinden door mensen samen te laten mediteren. Zonder dat er een account bij komt kijken, kan je een meditatiesessie aanmaken voor 10, 20 of 30 minuten. Gedurende die tijd kunnen anderen aanhaken en zie je in beeld met hoeveel je samen helemaal zen bent.
Downloaden: Mass Meditation (gratis ter introductie, iPhone, iOS 5.0+)

AG Jalema KM Registratie iPhoneJalema KM Registratie – Als je in aanmerking komt voor een kilometervergoeding voor een of meerdere auto’s, zijn er genoeg iPhone-apps die de papierstapel daarvoor kunnen verdrijven. Helaas zijn de meeste echter onnodig ingewikkeld ingedeeld. Jalema KM Registratie voor iPhone is de nieuwste variant van Nederlandse afkomst en weet het simpel te houden. In het spel voer je simpel een vaste rit, auto met kilometerstand en vergoeding in. Daarna zet je de app aan tijdens het rijden en houd je simpel je kilometerregistratie bij.
Downloaden: Jalema KM Registratie (€4,49, iPhone, iOS 4.3+)

AG Instago iPhoneInstago – De iPhone-applicatie Instago bundelt informatie van Instagram en Foursquare, zodat je op ontdekkingstocht kunt op bepaalde locaties. Door in de applicatie bijvoorbeeld te zoeken naar een bepaalde stad, krijg je alle populaire plekken te zien. Met een tap op één van deze locaties krijg je alle Instagram-foto’s te zien die daar zijn gemaakt. Op deze manier geeft Instago je een snel beeld van bepaalde sleutellocaties in grote steden en andere toeristentrekpleisters.
Downloaden: Instago (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Hypemachine iPhoneHype Machine – Er is één ding niet veranderd aan Hype Machine: de iPhone-app zoekt nog steeds de laatste ontdekkingen van hippe muziekblogs bij elkaar. Voor de rest is eigenlijk alles op de schop gegaan wat in de originele versie van Hype Machine is opgezet. Het introscherm is een samenvoeging geworden van populaire artiesten, populaire tracks, je feed van geabonneerde blogs en een album première. Daarnaast is het uiterlijk nu strak en modern
Downloaden: Hype Machine (€3,59, iPhone, iOS 5.1+)

AG Fantastical iPhoneFantastical – Als je een afspraak in je agenda wilt zetten, moet dat vooral geen lange administratieve handeling zijn. Met die gedachte is de fraaie Mac-app Fantastical populair geworden. Met één druk in de systeembalk van OS X heb je een maandkalender en de eerstvolgende afspraken in beeld. De applicatie van ontwikkelaar Flexibits breidt nu zijn terrein uit naar de iPhone en iPod touch. Fantastical voor iOS wil een app zijn waarmee je zo snel en simpel mogelijk een afspraak in je agenda kan zetten.
Downloaden: Fantastical (€1,79, iPhone, iOS 5.0+)

AG Travelnerd Airport Guide iPhoneAirport Guide – De website Travelnerd heeft een app voor de iPhone en iPad uitgebracht waarmee je eenvoudig informatie kan opvragen over belangrijke vliegvelden. Airport Guide indexeert er vijftig wereldwijd, waaronder Schiphol Amsterdam. De applicatie telt in totaal meer dan 200 kaarten die je kan opvragen van bijvoorbeeld de terminal en ontvangsthal. De toepassing laat ook zien waar je Wi-Fi-verbindingen vindt en waar je terecht kan met de kinderen, bijvoorbeeld.
Downloaden: Airport Guide (gratis, universeel, iOS 4.3+)

AG Tapastic iPhoneTapastic – De nieuwe iPhone-app Tapastic zet comics van het web in verschillende genres van allerlei artiesten op een rij in een fraaie kleine app. Strips en webcartoons worden gepresenteerd in een fraaie interface waarin je ze zonder er een cent aan uit te geven, kan bekijken en lezen. Het assortiment kan je zien in de staande en liggende houding van de iPhone en met een tik onderaan op de pagina, kan je meteen naar de volgende aflevering of het volgende hoofdstuk gaan.
Downloaden: Tapastic (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

AG De Appenheimers iPhoneDe Appenheimers – De Belgische televisiezender VIER is nog maar kort in de lucht, maar heeft al vier iPhone-apps. Na onder andere De Snelste Quiz ter Wereld en De Kruitfabriek, heeft de zender nu De Appenheimers uitgebracht. Dat is de iPhone-app die toebehoort aan de quiz De Pappenheimers, waarvan gisteren het elfde seizoen is ingegaan – en het eerste seizoen op VIER. Presentator Steven Van Herreweghe schittert door afwezigheid in de app: daar beantwoorden twee spelers doodsimpel tien vragen en kijken ze wie het meeste weet.
Downloaden: De Appenheimers (gratis, iPhone, iOS 5.0+ – alleen Belgische App Store)

AG KitCam iPhoneKitCam – Foto’s maken kan je met honderden verschillende apps met honderden verschillende filters en tientallen effecten als dieptewerking, witbalans en focus. Maar bij het schieten van een video heb je die luxe niet op de iPhone. KitCam probeert daar verandering in te brengen. De nieuwe iPhone-app laat je kiezen, uit verschillende aspect ratio’s, 13 lenzen, 30 kleurenfilters en een handmatige scherpstelling. Als je graag filmt met de iPhone en een statief hebt, is KitCam beslist een interessante app.
Downloaden: KitCam (€1,79, iPhone, iOS 5.1+)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.