iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Diet Coda, Elsevier Magazine, Lees dit boek en meer

Elke zaterdag blikt iPadclub.nl terug op de leukste en beste nieuwe iPad-apps die afgelopen week verschenen. Deze week onder meer een gratis applicatie waarmee je gratis boekfragmenten kan lezen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Diet CodaElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week kunnen we beter en vollediger dan ooit websites maken en programmeren op de iPad met Diet Coda en lees je gratis boekfragmenten in de nieuwe toepassing Lees dit boek.


AG Rabo Floreren iPadRabo Floreren – De Rabobank maakt apps zoals Rabo Bankieren voor consumenten, maar ze houden zich ook bezig met allerlei bedrijfstakken. In de App Store verscheen deze week een app, bedoeld voor tuinbouwers die vooruit willen kijken naar 2030. Aan de hand van verschillende scenario’s leer je nadenken hoe je kunt anticiperen op de toekomst. Na een introfilm wordt ingegaan op de seizoenen en welke kansen die voor de tuinbouw bieden.
Downloaden: Rabo Floreren (gratis)

AG Felt Food Michelin iPadFelt Food Michelin – Jeanette Lin verkoopt op de knutselsite Etsy allerlei spullen van vilt. Ze heeft al meer dan 9.000 patronen verkocht en schreef een boek dat hoog gewaardeerd wordt. Op de iPad maakte ze het tijdschrift ‘Felt Food Michelin’, waarin je zelf allerlei spullen van vilt leert te maken. Bijvoorbeeld de kreeft op de foto, maar ook sushi, pizza’s en andere etenswaren. Alles is geïnspireerd door eten en door restaurants met Michelin-sterren.
Downloaden: Felt Food Michelin (€2,99)

AG Diet Coda iPad programmerenDiet Coda – Voor webontwikkelaars zijn er in de App Store al een aantal apps te vinden die webontwikkeling op de iPad mogelijk maken. Nu is er Diet Coda. Deze nieuwe app komt voort uit het productiehuis Panic dat vooral bekend is geworden door het desktop-programma Coda, het neusje van de zalm onder webeditors voor OS X. Diet Coda lijkt dan ook visueel als functioneel sterk op Coda, met volledige ondersteuning voor het retina-scherm van de iPad.
Downloaden: Diet Coda (€15,99)

AG Elsevier Magazine iPadElsevier Magazine – Het grootste opinieweekblad van Nederland, Elsevier, heeft een eigen applicatie op de iPad uitgebracht. Om de introductie van de uitgave kracht bij te zetten en om lezers te laten wennen aan de tabletversie van het blad, kan je drie nummers gratis downloaden in de applicatie. Het magazine omzeilt misschien wel de lastigste opgave voor magazinemakers die hun blad op de iPad doorzetten: je kan Elsevier alleen in portretmodus lezen.
Downloaden: Elsevier Magazine (gratis)

AG WTF.nl iPadWTF.nl – De iPhone-app van entertainmentsite WTF.nl heeft een update gekregen, waardoor hij nu ook beschikbaar is voor de iPad. In de app vind je alle artikelen die op de site staan, in een met foto’s gevulde interface. Door tussen verschillende categorieën te wisselen kun je artikelen over je favoriete onderwerp lezen. De iPad-versie van WTF.nl toont alle categorieën die je ook op de website kunt bekijken.
Downloaden: WTF.nl (gratis)

AG De Kiekeboes iPadDe Kiekeboes – Het laatste deel van de langlopende en in België zeer populaire stripreeks De Kiekeboes is uitgebracht op de iPad. Daarmee loopt de app voor op de papieren variant van de strip, die pas op 13 juni uitkomt. Het is geen foutje, maar een promotieactie van Standaard Uitgeverij om aandacht te vragen voor de eerste strip-app na Suske en Wiske eind vorig jaar. Je kan het verhaal Alle Eendjes niet alleen in stripvorm lezen, maar ook in ingesproken en van geluidseffecten voorziene videovorm.
Downloaden: De Kiekeboes: Alle Eendjes HD (€4,99)

AG Lees dit boek iPadLees dit boek – Een digitale etalage waarin je de nieuwste Nederlandse boeken kan bekijken en kan inzien, met meer tijd dan je ooit in de boekenwinkel zult hebben. Lees dit boek is een applicatie die veel boekenfans gelukkig zal stemmen en misschien wel meer mensen tot het lezen van boeken kan aanzetten. In een speels hoofdscherm zie je de nieuwste boeken uitgelicht, kan je over het scherm vegen om een korte quote uit het boek mee te pakken en kan je het aantikken om er een pagina’s lang fragment van te lezen.
Downloaden: Lees dit boek (gratis)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.