Apple brengt aangepaste build iOS 5.1.1 voor iPhone 4 uit

Apple heeft een aangepaste build van iOS 5.1.1 voor de iPhone 4 uitgebracht. Deze build 9B208 lost waarschijnlijk kleine fouten op, maar maakt de untethered jailbreak niet meer mogelijk.

iOS firmware icoonApple heeft een aangepaste build van iOS 5.1.1 uitgebracht voor de GSM-versie van de iPhone 4. Apple bracht eerder deze maand (op 7 mei 2012) iOS 5.1.1 uit met een aantal kleine verbeteringen, onder andere voor HDR-foto’s en AirPlay-video’s. Blijkbaar waren er voor de iPhone 4 nog wat zaken vergeten en was er een nieuwe build nodig. iPhone-hacker iH8sn0w ontdekte de update: het versienummer heeft buildnummer 9B208 in plaats van 9B206. Het is goed mogelijk dat er een verband is met het beschikbaar komen van de Absinthe-jailbreak gisteren. Voor gewone gebruikers en mensen die een ander toestel hebben dan de iPhone 4 verandert er eigenlijk niets. Er geen noodzaak om meteen de update te installeren. Jailbreakers moeten echter oppassen.

Jailbreakers krijgen het advies om niet te updaten, zoals ook op het iCulture-forum is te lezen (inclusief nuttige instructies wat je moet doen). Build 9b208 heeft dezelfde baseband als 9b206. De tethered jailbreak is wel beschikbaar voor deze build, maar de untethered jailbreak voor iOS 5.1.1 (9B208) op de iPhone 4 nog niet. Volgens Apple bevat de nieuwe build vooral “verbeteringen en bugfixes”. iH8sn0w heeft de indruk dat de update haastig is uitgebracht. Hij ontdekte na een korte inspectie dat een aantal libraries in de dyld-cache zijn gewijzigd en dat er nieuwe aanbiederinstellingen zijn toegevoegd.

Heb je iOS 5.1.1 al op de iPhone 4, dan krijg je de update niet automatisch (over the air) toegestuurd. Je kunt de download wel handmatig ophalen bij Apple (IPSW-bestand). Je kunt ook via het Instellingen-app van de iPhone 4 de update ophalen of de iPhone 4 aansluiten op iTunes.

iOS 5.1.1 was een week na beschikbaar komen op 50% van de iOS-apparaten aanwezig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2012, 10:50
Categorie iOS
Onderwerpen ios 5, iPhone 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.