iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Analog Camera, Call Bliss, Adobe Grouppix en meer

In de App Gemist voor de iPhone onder andere dj-app Mixcloud op de schop, de nieuwe fotobewerker Analog Camera en nog veel meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Analog Camera SpotlightIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week onder andere een nieuwe handzame opname-app voor de iPhone onder de naam Recordium en de nieuwe app van de makers van todo-app Clear: Analog Camera. Mextures is ook interessante app voor fotofilters en met Localcrime lokaliseer je misdaad in de buurt.

AG Recordium iPhoneRecordium – De iPhone is standaard voorzien van een Dictafoon-app waarmee je voicememo’s kunt opnemen. Maar ideaal is ‘ie niet, als je kijkt wat de nieuwe app Recordium allemaal kan. Met Recordium kun je interviews, colleges, gesprekken en live-optredens opnemen en vervolgens kun je bepaalde punten markeren. Zo vind je snel de belangrijke fragmenten terug. Maar er zijn meer handige functies: je kunt ook notities, tags en foto’s koppelen aan bepaalde fragmenten uit de opname.
Downloaden: Recordium (ter introductie gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG Fireplug iPhoneFireplug – Fireplug is een iPhone-app om het dagelijkse nieuws te volgen. Er is al een flink aanbod van dit soort apps, maar met het naderende einde van Google Reader in zicht heeft het zin om eens te kijken naar alternatieven. Fireplug maakt het mogelijk om streams te maken van onderwerpen en websites die je interesseren. Je kunt zoeken op basis van trefwoord (bijvoorbeeld ‘politics’) of bronnen (bijvoorbeeld ‘Politico’). Ook kun je handmatig een URL invoeren, maar dat willen we natuurlijk liever niet. Bij het opstarten van Fireplug kun je een nieuw account aanmaken of inloggen met je Facebook- of Twitter-account.
Downloaden: Fireplug (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

AG Drink Diary iPhoneDrink Diary – We hebben met Drinkwijzer een Nederlandse app die je alcoholgebruik registreert en schreven ook al eens over Thirsty Pete, een appje dat bijhoudt of je genoeg water nuttigt. De nieuwe Nederlandse applicatie Drink Diary werd geïnitieerd door Lobke Kompier, die haar inname moest bijhouden voor haar medicijnen. Haar vriendje en iPhoneclub-lezer Tom van Zummeren maakte de app, die vooral niet te ingewikkeld wil doen.
Downloaden: Drink Diary (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

AG 10 Habits iPhone10 Habits – Hoeveel koppen koffie sla je achterover op drukke dagen? Hoe vaak heb je nu weer op Facebook gekeken? Hoeveel sigaretten rook je op een dag? De Nederlander Michel van Meijer tekende voor een applicatie waarmee je het zo makkelijk mogelijk kan bijhouden. In 10 Habits voer je tien gewoontes in waar je snel doorheen kan vegen om je (nare) gewoontes in kaart te brengen. Je kan de gegevens tegenover die van gisteren leggen en ziet ze over langere periode in een grafiek.
Downloaden: 10 Habits (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

AG Pixplit iPhonePixplit – Ergens tussen chatten en een fotocollage maken met applicaties als Diptic, loert blijkbaar een gat in de markt. Pixplit lijktop de zoveelste app waarin je vierkante fotolijstjes uitkiest om te vullen met je foto’s, maar hij heeft een sociale twist: hierin doe je het samen. In de feed zie je alle fotolijstjes met één vakje ingevuld door een van je vrienden. Je drukt vervolgens op ‘Join’ om het andere deel van het lijstje in te vullen. Je kan ook zien wat andere vrienden ervan gebakken hebben.
Downloaden: Pixplit (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Videon iPhoneVideon – Videon wil één plek bieden voor het opnemen en bewerken van video’s op je iPhone. Dit doet de app door naast een video-opnamefunctie ook een simpele editor te bieden, waarmee je direct na het maken van je video een paar aanpassingen kunt maken. Tijdens het filmen kun je inzoomen met een speciaal scrollwiel in de hoek van het scherm en heb je de keuze uit meerdere videoresoluties.
Downloaden: Videon (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

AG Localcrime iPhoneLocalcrime – Verkeersbord vernield? Getuige van iemand die een appel jat op de markt? Een mogelijke ontvoering gezien? Het is het type misdaad dat Localcrime in kaart wil brengen. De iPhone-app wil je zo snel en makkelijk mogelijk misdaad vast laten leggen. Je meldt je aan met je account van Twitter, Facebook of Foursquare en kan daarna op de kaart een melding maken van zes verschillende soorten misdaad en incidenten: diefstal, bedreiging, ongeluk, vandalisme, een kidnap en voor andere soorten is er een ‘city report’.
Downloaden: Localcrime (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Ultralingua Dictionairy Bookshelf iPhoneUltralingua Dictionairy Bookshelf – Er is een verschil tussen een woordenboek en een woordenlijst. In de laatste categorie zijn best veel apps voor de iPhone en iPad voorhanden: even snel een woordje opzoeken in een summiere lijst en zien hoe je het schrijft. Ultralingua Dictionairy Bookshelf voor de iPhone en iPad is een serieus woordenboek functionerend vanuit de Engelse taal. Behalve de betekenis en schrijfwijze van woorden, tref je vervoegingen van werkwoorden, zoek je in twee talen tegelijk en kan je zoeken op hoe cijfers uitgeschreven worden. De app is gratis te downloaden; de omvangrijke woordenboeken download je via in-app aankopen in de net bijgewerkte app.
Downloaden: Ultralingua Dictionairy Bookshelf (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

AG Call Bliss iPhoneCall Bliss – De Niet Storen-modus van de iPhone is misschien wel een van de beste toevoegingen aan iOS 6. Gewoon het Niet Storen (of in het Engels: het Do Not Disturb) schuifje omzetten in de instellingen en je wordt door geen pushbericht of belletje meer lastig gevallen als je de iPhone niet gebruikt. De gratis applicatie Call Bliss heeft diepgaande opties die de Niet Storen-functie veelzijdiger maakt. Zo kan je instellen dat bepaalde bellers nog wèl doorkomen, of dat bellers je op een specifieke locatie niet mogen benaderen.
Downloaden: Call Bliss (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Mixcloud iPhoneMixcloud – Follow the dj, dj, dj” galmt het nog elke week in foute kroegen. De iPhone-app die dat letterlijk neemt, is volledig op de schop gegaan. In Mixcloud volg je nog altijd net zo makkelijk sets van bekende dj’s als Carl Cox als het mixwerk van je buurjongen, maar dat gaat vanaf nu wel in een compleet nieuw ontworpen applicatie. Het is even wennen: zodra je in de app scrollt, verdwijnt elke hint van elke menuknop en lijkt alles erop gericht een nieuwe set te selecteren om af te spelen. Maar ook het menu ging op de schop, net zoals er allerlei vernieuwingen zijn geïntroduceerd.
Downloaden: Mixcloud (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Analog Camera iPhoneAnalog Camera – Ontwikkelaar Realmac Software baarde op de iPhone opzien met de todo-app Clear waar we eigenlijk nog steeds niet uitgepraat over raken. De voortreffelijk bedienende applicatie werd onze favoriete app van 2012 en luidde eigenhandig twee trends in, in de wereld van iPhone-apps: flat design en vegen in plaats van drukken. Nu heeft Realmac Software een nieuwe app uitgebracht: Analog Camera. De app die je nog sneller dan Instagram een kleurenfiltertje wil laten toevoegen op een foto.
Downloaden: Analog Camera (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

AG Specsavers Oogtest iPhoneSpecsavers Oogtest – Een slimme zet van de opticien: Specsavers heeft een app uitgebracht waarmee je een oogmeting kan doen op de iPhone. Specsavers Oogtest werkt op een vergelijkbare manier als een oogtest bij de opticien zelf, wat inhoudt dat je om de beurt een oog moet afdekken met je hand en de iPhone op afstand moet houden om verschillende lettergroottes te lezen. Na de test krijg je een oordeel over je linker- en rechteroog… en voel je misschien wel ineens de behoefte om de opticien binnen te stappen.
Downloaden: Specsavers Oogtest (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

AG Adobe Kuler iPhoneAdobe Kuler – Adobe stelde begin deze maand de Kuler-app voor iPhone al voor. Nu is de app ook daadwerkelijk beschikbaar. Met Adobe Kuler kun je kleurthema’s maken, die je exporteert naar Illustrator CC of Adobe Ideas. Vanuit de app heb je toegang tot de Sync Color-functies en standaard ingestelde kleurmodes. Zo wordt het makkelijker om een bepaald kleurthema samen te stellen, met bijvoorbeeld felle kleuren of juist gedempte tonen. Wil je een kleurcombinatie die qua kleurtheorie helemaal klopt, dan kan dat ook. Of gebruik de iPhone-camera om nieuwe kleurthema’s te maken.
Downloaden: Adobe Kuler (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

AG Reedeo iPhoneReedeo – Slim! Reedeo is een nieuwe iPhone-app die dankbaar gebruik maakt van de open structuur van Pocket, de applicatie die interessante artikelen voor je opslaat voor offline gebruik. De verhalen die je vanuit allerlei apps en de browser doorzet naar Pocket, hoef je nu niet persé meer te lezen. Reedeo zorgt ervoor dat je ze ook kan beluisteren. De applicatie ondersteunt helaas geen Nederlandse voorleesstem, maar kan wel overweg met Engels, Duits, Noord-Samisch en Spaans.
Downloaden: Reedeo (€1,79, iPhone, iOS 6.0+)

AG iAlien Reddit iPhoneiAlien – Ontwerp? Als de content goed genoeg is, is er geen haan die er naar kraait. Dat bewijst de hoogtepunten-van-het-internet website Reddit wel. Al jaren trekt die zich niks aan van de designtrends, hij heeft geen eigen officiële apps voor welk mobiel platform dan ook en diepgravende integratie met sociale netwerken? Nooit van gehoord. Dus ja, als er dan ineens een onofficiële Reddit-app op de iPhone uitkomt die wel een consequent ontwerp hanteert, doet dat wel even de wenkbrauwen fronzen. iAlien heet die app.
Downloaden: iAlien (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Pixter for iOS iPhonePixter for iOS – Pixter is een nieuwe foto-app voor de iPhone waarin je foto’s kan oppoetsen met een kleurenfilter en kan delen in een intern sociaal netwerk. Dat is op zich geen nieuws, maar de bestaansreden van de app is wel bijzonder. Pixter for iOS ageert tegen fotonetwerken als Instagram en Flickr en wil punten scoren op de gebruikersrechten. De applicatie zegt dat de rechten van de foto’s volledig in je eigen beheer blijven én dat de app ook geen licenties voor je foto’s aan anderen zal verstrekken. De app wil je ook behoeden voor adverteerders en advertenties.
Downloaden: Pixter for iOS (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Adobe Grouppix iPhoneAdobe Grouppix – “Grouppix pakt alle foto’s samen waar jij en je vrienden niet zonder kunnen. Klinkt dat bekend?” Het is een ironische vraag die Photoshop-ontwikkelaar Adobe stelt in de eerste regel van haar nieuwe iPhone-app Adobe Grouppix, want ze komt nu zélf met een applicatie die je foto’s laat delen met vrienden. Het idee van de app is dat je niet langer meer die twee foto’s toegestuurd krijgt via WhatsApp die een vriend zelf leuk vindt, maar dat je álle foto’s ziet die vrienden, familie en kennissen op het fuifje hebben gemaakt.
Downloaden: Adobe Grouppix (gratis, iPhone 4+, iOS 6.0+)

AG Calendo iPhoneCalendo – Apps die inloggen met Facebook verplicht stellen worden regelmatig verguisd in de reacties onder onze artikelen, maar er zijn natuurlijk ook iPhone-apps die op Facebook stéunen. Calendo is zo’n applicatie. Die gebruikt het sociale netwerk om je allerlei evenementen onder de aandacht te brengen, die, inderdaad, op Facebook zijn aangemaakt. Op basis van elk evenement waar je naartoe gaat en elke die je afwijst, leert Calendo bij en kunnen je gerichter aanbevelingen worden gegeven.
Downloaden: Calendo (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Mextures iPhoneMextures – Als je wilt, kan je de hele iPhone volplempen met applicaties waarmee je foto’s voorziet van kleurenfilters. Misschien zelfs het 64 GB-model. De een na de ander komt uit, en waar het overgrote deel van de apps niks bijzonders doet, zijn er ook toepassingen die nog wel onderscheidend zijn. A Beautiful Mess had even geleden bijvoorbeeld opmaak specifiek gericht op vrouwen en Tumblr-tieners; Analog Camera is gericht op zo snel mogelijk een filter toepassen. Mextures is een nieuwe app waarmee je zelf uitgebreid ‘formules’ kan samenstellen bestaande uit allerlei filters op elkaar.
Downloaden: Mextures (€0,89 ter introductie, daarna €1,79, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.