android-wear-moto-360

Google overweegt iOS-ondersteuning voor Android Wear-horloges

Google overweegt iOS-ondersteuning voor Android Wear aan te bieden, het besturingssysteem voor smartwatches van de Moto 360 en andere slimme horloges.

android-wear-moto-360Google ziet iOS-ondersteuning voor Android Wear wel zitten. In een interview met de Huffington Post vertelde Google productmanager Jeff Chang dat zijn bedrijf wel interesse heeft in samenwerking met iPhones en iPads. Android Wear is een versie van Google’s besturingssysteem, dat speciaal is ontworpen voor smartwatches. Door een smartphone te koppelen krijg je notificaties op het polshorloge te zien. Nu is nog een smartphone met minimaal Android-versie 4.3 of hoger nodig. Smartwatches die al op Android Wear draaien zijn de Moto 360, LG G Watch, Samsung Gear Live en Sony Smartwatch 3.

Op de vraag of er ondersteuning komt voor iOS antwoordde Chang dat dit ‘niet is uitgesloten’. De keuze hangt echter niet alleen van Google af, want ook Apple zal medewerking moeten verlenen. Volgens Chang zijn er nu nog technische beperkingen waarmee hij rekening moet houden. Chang wilde niet zeggen of Google al bezig is met iOS-ondersteuning. Google Glass werkt al wel samen met de iPhone; er is zelfs een aparte iPhone-app voor verkrijgbaar, gemaakt door Google zelf.

Verder vertelde Chang:

We willen altijd dat zoveel mogelijk mensen van onze ervaring kunnen genieten, dus we zijn erg geïnteresseerd in het beschikbaar maken van Android Wear voor meer gebruikers.

Android Wear kreeg onlangs nog een update, waardoor er nu ondersteuning is voor GPS, koppeling met Bluetooth-headsets en offline muziek luisteren. Nu alleen nog ondersteuning voor iOS en de smartwatches worden opeens aantrekkelijker voor een veel grotere groep early adopters. Google heeft er belang bij om iOS-ondersteuning aan te bieden, want op die manier kunnen ze Apple nog meer dwarszitten als komend jaar de Apple Watch op de markt komt. De Android Wear-smartwatches worden dan een rechtstreekse concurrent voor de Apple Watch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2014, 17:55
Categorie Accessoires
Onderwerpen android, android wear, smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.