Move-To-iOS

Apple’s Android-migratietool blijkt gebaseerd op bestaande app

Het leek Apple's eerste eigen Android-app te zijn, maar achteraf blijkt Move to iOS een rebranding van een al bestaande Android-app te zijn. Het is daarom nog even wachten voordat Apple echt een eigen Android-app uitbrengt.

Move-To-iOSSinds 16 september heeft Apple het makkelijker gemaakt om over te stappen van Android naar iOS met een nieuwe app die te vinden is in de Google Play Store. Move to iOS zet onder andere al je contacten, foto’s, video’s en agenda-afspraken over, terwijl ook automatisch gezocht wordt naar overeenkomstige apps. Move to iOS had daarmee een primeur, want het leek de eerste Android-app ontwikkeld door Apple. Nu blijkt, dat Apple waarschijnlijk weinig zelf heeft ontwikkeld aan deze app. Move to iOS is gebaseerd op de bestaande app Copy My Data, maar dan met een nieuwe naam.

Rebranding van Copy My Data

Move to iOS blijkt een speciale uitgave te zijn van Copy My Data, een app die al veel langer te vinden is in de Google Play Store. Deze app is ontwikkeld door Media Mushroom. Na het doorzoeken van de code van de ‘nieuwe’ app Move to iOS, blijkt dat er allerlei verwijzingen naar de oorspronkelijke app te vinden zijn. Zo wordt de naam van Media Mushroom meerdere malen genoemd in de code. Het enige wat Apple dus gedaan lijkt te hebben, is een nieuw likje verf. Overigens is de oorspronkelijke app Copy My Data nog steeds in de Google Play Store te vinden. Dezelfde ontwikkelaar heeft ook een bijbehorende app voor iOS, met de naam Device Switch.

Voor Apple’s eerste eigen Android-app zullen we dus moeten wachten op die van Apple Music.

Move to iOS bestormd met 1-ster beoordelingen

Het meest ironische van dit verhaal is dat de app die Apple uitgebracht heeft in de Google Play Store bestormd is met 1-ster recensies en reacties die er niet om liegen. Zo laat Ben Bartlett weten dat je de app absoluut niet moet installeren, tenzij je ‘een hersenoperatie’ wil. Ook wordt in de beoordelingen het ecosysteem van Apple meerdere malen bekritiseerd en klagen mensen dat hun micro USB niet past in een iPhone. Move to iOS heeft een gemiddelde beoordeling van 1,7 sterren gekregen van in totaal meer dan 17.000 beoordelingen, terwijl de praktisch zelfde app Copy My Data een beoordeling heeft van gemiddeld 4 sterren van ruim 2.500 gebruikers. Zo blijkt maar weer wat de naam Apple bij fanatieke Android-aanhangers teweeg brengt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2015, 10:20
Categorie Apps
Onderwerpen android, overstappen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.