Ambi Climate

Ambi Climate maakt airco slimmer met sensoren en iPhone-app

De Ambi Climate verbindt met je airconditioner en laat hem praten met je iPhone. Slimme sensoren zorgen ervoor dat de temperatuur verandert.

Ambi ClimateEen slimme airconditioner met iPhone-koppeling kost een paar centen. Maar er zijn gelukkig ook betaalbare alternatieven, zoals bijvoorbeeld de Ambi Climate. Dit apparaatje plaats je in bijvoorbeeld je woonkamer, waarna hij als een brug tussen je airconditioning en de iPhone dient. De Ambi Climate kan namelijk praten met alle airconditioners die een infraroodafstandsbediening ondersteunen.


Met behulp van de Ambi Climate kun je bijvoorbeeld de temperatuur in huis aanpassen. Daarmee lijkt het apparaatje een beetje op de eerder besproken Tado. Maar daar laat de slimme airco-brug het niet bij: ingebouwde sensoren meten namelijk ook de temperatuur en luchtvochtigheid in huis, data die wordt gecombineerd met het lokale weerbericht. Hierdoor weet de Ambi Climate precies hoe warm of koud het is en hoe de juiste temperatuur behaald kan worden. Omdat je het apparaatje midden in je woonkamer kan zetten, is de temperatuurmeting volgens de makers preciezer dan op je airco.

Ambi Climate 2

De Ambi Climate-app houdt in de gaten waar je bent en weet hierdoor wanneer je bijvoorbeeld de deur uitgaat. Dan wordt de airconditioner automatisch uitgeschakeld. Heb je huisdieren, dan kan er een speciale modus worden geactiveerd waardoor de temperatuur wenselijk blijft. Deze modus is energiezuiniger dan normaal gebruik van je airconditioner.

Je kunt de Ambi Climate op Kickstarter bestellen, waar het apparaat nu al een groot succes is: het streefbedrag van 25.000 dollar was al binnen een paar uur binnen. Door minstens 99 dollar te doneren krijg je de Ambi Climate toegestuurd. Er wordt 10 dollar aan verzendkosten gerekend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.