Braziliaanse iPhone 3G unlock werkt met speciale chip

De Braziliaanse iPhone 3G unlock werkt met een chipkaartje die je tegen de originele SIM plakt. De werking is vergelijkbaar met de Turbo SIM maar vereist geen extra software.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Braziliaanse iPhone 3G hackEngadget schrijft over de methode die de Brazilianen hebben gebruikt om de iphone 3G te unlocken. Net als bij de Turbo SIM voor de eerste generatie iPhone is deze methode gebaseerd op een superdun kaartje met een chip, die tegen je SIM wordt gedrukt. Volgens Paulo en Breno van DesbloqueiroBr ligt het geheim in de manier waarop de SIM-adapter is geprogrammeerd.

Bij Turbo SIM moest je nog tools op de iPhone zelf installeren, zodat er ook een jailbreak nodig was. Bij deze methode hoeft dat niet: alleen je eigen simkaart en de chip van DesbloqueioBr is voldoende. De iPhone denkt daarbij dat een test-SIM is geplaatst, maakt verbinding met het netwerk en geeft de functionaliteit daarna over aan de simkaart van jezelf. Engadget probeerde het uit en het bleek te werken. Hoeveel deze oplossing gaat kosten, willen de hackers nog niet zeggen. Ze zijn van plan om de komende dagen meer informatie bekend te maken.

Je kunt ook een video bekijken.
Bedankt, Stenk!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 1:01
Categorie Jailbreak
Onderwerpen brazilië, simkaart

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.