Foto Bas

Aankondiging: afscheid Bas bij iCulture

Vaste redacteur Bas verlaat na vier jaar de redactie van iCulture. Na meer dan 4.000 artikelen is het tijd voor iets nieuws.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Foto BasHet was onlangs vier jaar geleden. Ik begon in juli 2011 als fulltime redacteur bij iCulture, wat meteen mijn eerste echte baan binnen de journalistiek was. Een betere startplek had ik waarschijnlijk niet kunnen vinden. iCulture stond ook toen al aan het voorfront van de techwereld, met een unieke kijk op een inmiddels gigantische niche. In de vier jaar tijd dat ik bij iCulture werkzaam was, hebben we ontzettend gave dingen gedaan. We stapten over van iPhoneclub naar iCulture, met daarbij een compleet nieuwe website, terwijl we ons op redactioneel niveau steeds blijven verbeteren. We zaten (en zitten nog steeds) bovenop het nieuws, de laatste apps en andere ontwikkelingen voor alles Apple.

Hoe lang kun je over één onderwerp schrijven? Toen ik bij iCulture begon, had ik het idee dat er nooit een einde aan hoefde te komen. Want hoewel Apple slechts één bedrijf is, zijn er gigantisch veel onderwerpen om over te schrijven. Apple Stores, iPhone-geruchten, Kickstarter-accessoires: ze gaan allemaal over je iPhone, iPad, Apple Watch en Apple, maar ieder op een totaal andere manier.

We zijn als redactie steeds professioneler geworden, waarbij we heel vaak zelf nieuws brachten en brengen. Zo las je bij ons bijvoorbeeld alles over de Nederlandse Apple Stores, maanden voordat ze daadwerkelijk werden geopend. Herinneren jullie nog de overname van het Nederlandse PRSS door Apple? Dit nieuws kwam via iCulture als eerste naar buiten. Daar ben ik ontzettend trots op.

Toch verlaat ik na vier jaar het nest. Ik moet gelijk toegeven: dit is geen makkelijk besluit om te nemen. De afgelopen maanden heb ik lang getwijfeld over wat nou het beste is om te doen. Bij iedere gedachtenkronkel bereik ik echter dezelfde conclusie: een vertrek is op dit punt het beste. Het is tijd om iets anders te gaan proberen. Ik begin in september voor mijzelf, om als freelance journalist voor verschillende media te schrijven. Dat is na vier jaar fulltime op een redactie hartstikke spannend: de zoektocht naar nieuwe, toffe dingen om voor te schrijven is vandaag dan toch echt begonnen. Toevallig op zoek naar een enthousiaste en perfect gedrilde πŸ˜‰ freelancer? Stuur vooral een mailtje, of slinger een bericht mijn kant op via Twitter of LinkedIn (maar liever niet als reactie op dit artikel).

Een beetje Apple-fan weet hoe druk de septembermaand is hier op iCulture, dus ik blijf tijdens mijn vroege freelancedagen nog een paar weken parttime op de redactie zitten. Ik werk tot en met eind augustus fulltime bij iCulture, waarna ik in de septembermaand een aantal weken actief blijf ondersteunen. Ik neem op vrijdag 25 september definitief afscheid van iCulture als werknemer.

iculture-bij-bierfabriek

Bedankt

In de afgelopen vier jaar heb ik duizenden artikelen geschreven, maar ook veel nieuwe vrienden gemaakt. Gonny en Jean-Paul zijn twee ontzettend gepassioneerde mensen waarvan ik veel heb geleerd, maar in die vier jaar waren het ook ontzettend gave collega’s om mee op één redactie te zitten. Hetzelfde geldt uiteraard voor zowel huidige als voormalige werknemers, zoals onze ontwikkelaar Alex, nieuwkomer Lars en de inmiddels vertrokken Bart, Michel, Emiel en Lisa. We hebben allemaal onze ziel en zaligheid in de website gestoken, waardoor we allemaal met dezelfde passie aan iets ontzettend gaafs hebben gewerkt. Daar zal ik altijd dankbaar voor zijn.

Ten slotte wil ik onze lezers bedanken. Dat klinkt misschien wat cheesy, maar de community van iCulture was in de afgelopen vier jaar een belangrijk deel van de site voor mij. Fanatieke lezers boden altijd interessante inzichten en stuurden feedback, waardoor we scherp bleven. Jullie waren geen gedachteloze reactieposters, maar gingen in gesprek met ons via de reacties, Twitter en Facebook. Het was hierdoor net alsof we iedere dag in een gezellige kantine zaten.

Dit afscheid voelt tijdens het schrijven van deze post wat definitief, maar ik heb het idee dat ik velen van jullie nog in de komende tijd zal spreken. Ik zal sowieso iCulture dagelijks blijven bekijken – maar nu als een lezer. Tot ziens!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 september 2015, 16:44
Categorie Achtergrond
Onderwerp iculture

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.