Apple haalt muziekspeler Ecoute tijdelijk uit de App Store

Apple heeft muziekspeler Ecoute uit de App Store gehaald. Reden: het gebruik van een API waarmee je muziek in de wachtrij kon aanpassen.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Ecoute queueFraaie muziekspeler Ecoute is dit weekend door Apple uit de App Store verwijderd. De reden hiervan was het gebruik van een private API. Dat maakte ontwikkelaar PixiApps via Twitter bekend. De API in kwestie werd bij de laatste update aan de app toegevoegd en gaf gebruikers de mogelijkheid om de wachtrij te beïnvloeden, ook als ze muziek vanuit Apple’s eigen Muziek-app luisterden. Je kon bijvoorbeeld een nummer ingedrukt houden en op Up Next tikken om het liedje direct na je huidige track te beluisteren. Deze API mag echter niet door ontwikkelaars worden gebruikt.

Ecoute muziek Het is onduidelijk wanneer Ecoute weer in de App Store zal verschijnen, maar de ontwikkelaars zeggen bezig te zijn met een update waardoor het beïnvloeden van de wachtrij alleen mogelijk is als mensen muziek vanuit Ecoute zelf luisteren. Het goede nieuws is dat PixiApps deze aanpassing al heeft ontwikkeld, voor het geval dat de zogeheten wachtrij-manager een probleem zou worden.

Naast de nieuwe API kreeg Ecoute onlangs ook een forse update met een compleet vernieuwd iOS 7-design. Dat nieuwe ontwerp was meer dan alleen een simpele lik verf. De nieuwe interface geeft een gevoel van diepte, waardoor je een beter idee hebt van waar je in de applicatie zit. Een geopend album schuift van rechts naarbinnen – en kan weer weg worden gehaald door hem terug die kant op te swipen. Door deze veegbewegingen voelt Ecoute intuïtief aan zonder dat er al teveel interface-elementen in beeld schieten. Het ontwerp is hierdoor vergelijkbaar met podcast-app Castro, die net als Ecoute onderin beeld altijd de huidige track toont.

Downloaden (tijdelijk niet beschikbaar): Ecoute (€2,69, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:38

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.