Adobe Flash-evangelist Brimelow: Apple wil tirannieke controle over ontwikkelaars

Lee Brimelow, de Flash promotor van Adobe, heeft op zijn weblog flink uitgehaald naar Apple. Hij spreekt van 'tirannieke controle over ontwikkelaars'.

No FlashLee Brimelow, de Flash-evangelist van Adobe, heeft op zijn weblog flink uitgehaald naar Apple. Hij spreekt van ‘tirannieke controle over ontwikkelaars’ door Apple. In de voorwaarden voor het ontwikkelen voor iPhone OS 4.0 staat dat applicaties niet meer met een externe compiler, zoals de Flash-to-iPhone compiler van Adobe, mogen worden gemaakt.

Apple wil ontwikkelaars gebruiken als pionnen in zijn kruistocht tegen Adobe. Dit heeft niet alleen gevolgen voor Adobe, maar ook voor andere technieken zoals Unity3D.

Hij is er ‘sterk van overtuigd dat er een groot aantal medewerkers van Apple het sterk oneens zijn met de actie van het bedrijf’. Brimelow zegt hierover:

Elke echte ontwikkelaar zou met zijn geweten niet in staat om dit te ondersteunen.

Brimelow boycot Apple tot het bedrijf terugkomt op zijn actie.

Ik ga Apple geen cent meer geven tot er iets verandert.

Overigens staan volgens de Flash-evangelist de gebeurtenissen los van de discussie over het wel of niet ondersteunen van Flash op de iPhone en iPad. Daarnaast geeft hij, op verzoek van zijn werkgever Adobe, aan dat de blogpost zijn persoonlijke mening weergeeft. Hij schrijft dat Adobe zich momenteel verder verdiept in voorwaarden van Apple en dat hij niet meer reageert totdat er een officiële conclusie is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2010, 21:46
Categorie Apple
Onderwerpen adobe, flash, iphone os 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.