Aankondiging: iFoneguideX – experimentele repository

iFoneguide heeft sinds vandaag een experimentele repository beschikbaar voor hacks en/of modificaties die minder geschikt zijn voor de "officiële" iFoneguide repo.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iFoneguide logoDe heren van iFoneguide hebben zich onlangs versterkt met de hulp van iPhoneclub-moderator ArB en gedrieën introduceren Fresh, Sjowol en ArB nu een experimentele repository waar iedereen aan kan bijdragen. Het doel van iFoneguideX, zoals wij de repo gedoopt hebben, is om bijvoorbeeld een alternatieve nummerherkenning beschikbaar te maken of hacks te bieden die minder geschikt zijn voor niet-gevorderde gebruikers.


Op dit moment bevat de iFoneguideX (iFoneguide eXperimental) de volgende pakketten:

 • Call History Patch van ArB;
 • NL Nummerherkenning van iPhoneclub-forumgebruiker graphsic [1];
 • Screenshot Enabler van ArB;
 • Signal for IPSF van ArB;
 • Unlock (1.1.4) van ArB;
 • Upgrade / Virginize BaseBand 1.1.4 van ArB;
 • Volume Boost (1.1.4) van ArB.

[1] Mocht je de officiële nummerherkenning hebben geïnstalleerd, verwijder deze dan in Installer.app eerst via de optie “Uninstall” alvorens het alternatief van graphsic te installeren.

Zoals gezegd kun je ook zelf bijdragen aan iFoneguideX. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden:

 1. Je mag alleen originele bestanden op de iPhone overschrijven als je er backups van maakt op de iPhone zelf.
 2. Bij een “uninstall” van je pakket moeten deze originele bestanden weer worden teruggezet m.b.v. de backups.
 3. Je pakket mag niet conflicteren met een ander pakket in de iFoneguide repo’s. Is dat toch het geval geef dan duidelijke instructies en waarschuwingen op de html-infopagina (te lezen via “More Info” in Installer.app.)
 4. Je moet een firmwareversiecheck doen in de xml-code. Als je pakket bijvoorbeeld geschikt is voor versie 1.1.4, controleer dan of deze versie inderdaad op de betreffende iPhone aanwezig is.
 5. Neem als contactadres je eigen e-mailadres op.
 6. De categorie moet zijn “iFoneguide eXperimental”.
 7. Je mag een andere applicatie toevoegen die al aanwezig is in een andere repo, mits je iets extra’s toevoegt wat niet in het originele pakket zit. Dit altijd ter beoordeling van iFoneguide.

Als je aan al deze voorwaarden hebt voldaan, dan is de verdere procedure om je apps/hacks/modificaties/etc aan iFoneguideX toe te voegen vrij eenvoudig:

 1. Maak je iPhone-applicatie gereed voor de Installer. Zorg voor een zipbestand en de bijbehorende xml-code.
 2. Maak een html-pagina waarin je informatie geeft over je pakket. Eventueel voeg je een eigen donatieknop toe aan deze pagina. Neem voor een template contact op met Fresh.
 3. Stuur deze gegevens naar fresh [at] ifoneguide [punt] nl. Na beoordeling wordt je pakket aan de iFoneguide eXperimental source toegevoegd. Sjowol, ArB en Fresh doen daarbij eventueel naar eigen inzicht aanpassingen aan je code als dat nodig is.

De heren van iFoneguide zijn razend benieuwd naar jullie inzendingen en jullie reacties, dus happy hacking! Het adres van de iFoneguideX repo is http://ifoneguide.nl/exp.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.