Steve-Jobs-holding-original-iPhone

Vandaag 9 jaar geleden: introductie originele iPhone (en wat kun je daar nu nog mee?)

Het is 9 jaar geleden dat de eerste generatie iPhone werd aangekondigd. Bekijk de video van de aankondiging door Steve Jobs en ontdek wat je nog met een eerste generatie iPhone kunt doen.

Steve-Jobs-holding-original-iPhone

Wie bij de onthulling van de originele iPhone was, heeft een historisch moment meegemaakt. Negen jaar geleden vond Apple de mobiele telefoon opnieuw uit en dat heeft invloed gehad op iedereen die tegenwoordig een smartphone gebruikt – ook die met andere besturingssystemen. Steve Jobs sprak:

Ik heb hier de afgelopen tweeënhalf jaar naar uitgekeken. Vandaag gaat Apple de telefoon opnieuw uitvinden.


Dit artikel is geherpubliceerd om 9 jaar iPhone te herdenken

Die eerste iPhone had nogal wat nadelen: er zat een simlock van AT&T op, je kon alleen internetten op 2G EDGE-snelheid en hij was ook nog eens heel duur. Toch waren er in Nederland dappere mensen die het al aandurfden om er eentje te kopen. Ze kwamen langs op onze website, om te lezen over de steeds wisselende simlock-unlockmethoden. Heel wat dingen zijn veranderd, maar als je je ogen dichtknijpt en door de ooghaartjes kijkt, lijken de huidige iPhones toch nog veel op dat eerste model. Wij kijken op de redactie nog altijd graag naar deze historische video, waarin Steve Jobs de iPhone aankondigt.

En wat kun je er nu nog mee?

De eerste generatie iPhone draait op iOS 3.1.3, want alle updates die daarna kwamen konden niet meer worden geïnstalleerd. Met de tips uit onderstaand artikel kun je zelfs nog apps vinden, die nog steeds op oudere iPhones werken.

Je hebt ook nog toegang tot de standaardapps en kunt het volgende doen:
iphone-eerste-generatie

  • Bellen en sms’en – De iPhone is in eerste instantie een telefoon, dus dat de bel- en sms-functies ook in het eerste model zaten mag vanzelfsprekend zijn.
  • Internetten – Zowel mobiel internet als Wi-Fi zorgen ervoor dat over het internet kunt browsen door te tappen en swipen. Het kan allemaal wel wat langzamer zijn door de inmiddels wat verouderde systemen en het gebruik van GPRS in plaats van 3G.
    kunt bellen, internetten en sms’en.

Er zijn nog veel meer functies die je kunt gebruiken. Lees hiervoor ons artikel: Wat kun je nog met een iPhone eerste generatie?

Twitterborrel

En geloof het of niet: er zijn nog steeds mensen die heel zuinig zijn op hun toestel en nog steeds de originele iPhone gebruiken. Al stappen ze vroeg of laat toch over naar een nieuwer model:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2016, 15:19
Categorie Achtergrond
Onderwerp iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.