’55 procent Nederlandse smartphone-bezitters leest onderweg nieuws’

Negendertig procent van alle smartphone-bezitters ziet zijn smartphone als primaire nieuwsbron. Dit stelt een onderzoek van Telegraaf Media Groep.

Infographic teaserInmiddels leest 55 procent van de Nederlandse smartphone-bezitters onderweg nieuws. Dit concludeert een onderzoek van Telegraaf Media Groep (TMG), waarbij 500 mensen werden ondervraagd. Het percentage is in korte tijd fiks gestegen: een half jaar geleden ging het om slechts 45 procent. Negenendertig procent van alle onderzoeksdeelnemers zegt de smartphone te zien als primaire nieuwsmedium. Alleen de computer scoort op dat vlak beter, met 49 procent.

In een infographic van Telegraaf Media Groep staat aangegeven naar welk nieuwsmedium mensen op welk moment van de dag grijpen. Zo zou 58 procent van de deelnemers de smartphone gebruiken om tijdens het televisiekijken nieuws te lezen en wordt de krant door maar 27 procent tijdens het ontbijt gelezen. Smartphone-gebruik op het toilet is ook gestegen: van 27 procent naar 36 procent.

Infographic

Druk op bovenstaande afbeelding om hem volledig te bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2013, 14:17
Categorie Achtergrond
Onderwerpen infographic, telegraaf

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.