1Password geheim mailadres

Reacties voor: 1Password heeft nu ook verborgen e-mailadressen

1Password heeft een alternatief voor Apple's Hide My Email aangekondigd. Daarmee is het mogelijk om unieke e-mailadressen te maken voor elke dienst, zonder dat je je werkelijke e-mailadres hoeft te verklappen.
Lees het complete artikel → 1Password heeft nu ook verborgen e-mailadressen
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 8 reacties

  1. Dit is dus precies hetzelfde als het verbergen van je mail adres bij Apple als je een alias aanmaakt. Ook onbeperkt geldig. Je kunt er alleen niet vanaf mailen alleen ontvangen als ik het goed begrijp bij Apple.

  2. Met het verschil dat ik bij Apple al heb betaald voor deze service en 1Password een abonnement vereist.

    Ik was een enorme fan van 1Password, maar ik ben nu bezig met een transitie naar de de native apps van Apple. Ik kijk hoe ver ik kom en dan gaat 1Password na 10 jaar misschien wel van mijn iPhone.

  3. Wie kan mij even in Jip en Janneke taal uitleggen wat het nu is van een paswoord app zoals 1 password? Ik begrijp het niet namelijk. Je wachtwoorden worden toch al opgeslagen en onthouden door Apple zelf? Ik hoor het graag, want ik zie het vast verkeerd.

  4. Geen gratis dienst!, 30 dagen free trial en dan vanaf 3 euro per maand…..dan toch maar via Apple iCloud 😉

  5. Volgens Apple zou je de met de iCloud verberg mijn e-mailadres aangemaakte e-mailadressen ook een nieuwe e-mail moeten opstellen. Maar dat lukt mij niet. In het veld “van” kan ik zowel in Apple mail op iOS als in iCloud mail geen ander e-mailadres invullen. Of mis ik iets? Op online webformulier en kan je hide my e-mailadres wel pasten nadat je het vanuit iCloud+ hebt gekopieerd.
    Weer iemand of en hoe ik vanuit mijn Apple e-mail app een e-mail kan aanmaken met een hide my email als afzender!
    Groeten,
    Arjan

  6. Origineel geplaatst door Nick
    Wie kan mij even in Jip en Janneke taal uitleggen wat het nu is van een paswoord app zoals 1 password? Ik begrijp het niet namelijk. Je wachtwoorden worden toch al opgeslagen en onthouden door Apple zelf? Ik hoor het graag, want ik zie het vast verkeerd.

    Apple heeft inderdaad de iCloud Keychain waarin je je wachtwoorden kunt bijhouden en zo kunt uitwisselen tussen je Apple devices. En sinds kort kun je deze ook op Windows synchroniseren.

    Het voordeel van een password manager is dat deze vaak op meerdere besturingssystemen te gebruiken zijn. Zo kun je bijvoorbeeld 1Password en Bitwarden ook op Android en/of Linux gebruiken, zodat je altijd toegang hebt tot je wachtwoorden of andere informatie die je in je wachtwoord manager hebt opgeslagen.

    Als je meer 8ste wilt, kan ik je de website https://laatjeniethackmaken.nl aanraden, van Daniël Verlaan (Tech journalist, bekend van RTL Nieuws) waar op een eenvoudige, maar duidelijke manier verschillende beveiligingsmethode worden uitgelegd, zoals het gebruik van password managers.

  7. De dienst is niet van 1password zelf, maar hebben gewoon een intergratie met https://www.fastmail.com/ toegevoegd aan de app.

  8. @Nick: Naast eerdere reacties zijn er nog wel wat voordelen:
    – je kunt je wachtwoordenkluis delen met je partner, die zelf een andere apple-id gebruikt
    – je kunt er ook notities en fotos in kwijt (zoals je paspoort)
    – je kunt er ook eenmalige tokens in genereren die je kan gebruiken bij mfa (dus geen aparte authentcator apps)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.