’10 procent Nederlandse mobiele telefoonbezitters heeft een iPhone’

10 procent van alle mobiele telefoonbezitters in Nederland heeft een iPhone. Dit stelt onderzoek van Telecompaper, gebaseerd op de maanden januari, februari en maart in 2012.

iPhone HollandTien procent van alle mobiele telefoonbezitters in Nederland heeft een iPhone. Dit blijkt uit onderzoek van Telecompaper, waarin werd gekeken naar het eerste kwartaal van 2012. Het percentage ligt opmerkelijk hoog: het onderzoek keek namelijk niet alleen naar smartphones, maar naar alle mobiele telefoons in Nederland.

Volgens Telecompaper heeft 80 procent van de Nederlanders met een iPhone of HTC-smartphone een data-abonnement. Over het algemeen heeft meer dan de helft van alle telefoonabonnees inmiddels een databundel binnen zijn of haar abonnement. Twee derde van alle abonnees heeft een smartphone, terwijl slechts een kwart van alle prepaid-bezitters een smartphone gebruikt.

35 procent van alle mobiele telefoons in Nederland is afkomstig van Apple-concurrent Samsung. 56 procent van deze telefoons bleek een smartphone te zijn. Omgerekend heeft 19,6 procent van Nederlandse mobiele telefoonbezitters een smartphone van Samsung.

Bij het onderzoek van Telecompaper werden 17.000 Nederlanders ondervraagd in de maanden januari, februari en maart. Tweakers wijst er op dat deze Nederlanders online worden ondervraagd. Er bestaat een kans dat dit invloed heeft op de resultaten: mensen die geen gebruikmaken van internet komen immers minder snel bij Telecompaper terecht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juli 2012, 15:17
Categorie Achtergrond
Onderwerpen onderzoek, telecompaper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.