hardlopen iphone

Zombies, Run!: hardlopen met je iPhone, achtervolgd door zombies

Zombies, Run! is een nieuwe game, waarbij je achtervolgd wordt door zombies tijdens het hardlopen. De game moet je aanzetten tot extra activiteiten en maakt hardlopen wat leuker.

hardlopen iphoneOktober vorig jaar schreven we over Zombies, Run! Deze nieuwe game zou met geld van Kickstarter bijeen worden gespaard en dat is gelukt: de iPhone-game is dit weekend in de App Store verschenen. Zombies, Run! is een beetje vergelijkbaar met de hardloopgame Hunted, waarbij je tijdens het hardlopen wordt achtervolgd door de politie, bloeddorstige honden en kannibalen. Dit zijn games waarbij je daadwerkelijk de deur uit moet gaan, om te gaan hardlopen. In Zombies, Run! word je zoals de naam al doet vermoeden, achtervolgd door zombies.


Tijdens het hardlopen krijg je in je oor aanwijzingen toegeroepen. Voor mensen die maar moeilijk de deur uitkomen om te gaan sporten, kan Zombies, Run! een extra duwtje in de rug zijn. In deze game speel je de rol van Runner 5, een van de laatst overgebleven mensen op aarde, nadat de zombies de macht hebben gegrepen. Jouw missie is om de basis te verlaten en spullen voor de community te verzamelen. Met een ‘Slide to Run’ zet je jezelf in beweging. zombies runVia je oordopjes hoor je vervolgens wat je moet verzamelen en waar je heen moet gaan, terwijl je ondertussen de geluiden hoort van zombies die steeds dichterbij komen. Zo wordt hardlopen opeens weer leuk. Eventueel kun je naar eigen muziek luisteren, waarbij je de aanwijzingen van Zombies, Run! tussen de nummers door hoort.

Ben je weer thuis, dan krijg je wat statistieken te zien, zoals afgelegde afstand, tijd en snelheid. Hoe meer voedsel, water en batterijen je tijdens het hardlopen hebt verzameld, hoe meer punten je krijgt zodat je nieuwe missies kunt doen. In een toekomstige update komen 17 extra missies, aangevuld met nieuwe verhalen. Dat maakt de aankoopprijs van €5,99 weer wat makkelijker te billijken.

Een andere app die van hardlopen een spelletje maakt, is het Nederlandse Figurerunning. Daarbij moet je een figuur op de kaart natekenen door je GPS-positie te tracken.

Downloaden: Zombies, Run! (€5,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 maart 2012 om 19:54
Onderwerp
Categorie
Sport
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.