Utrecht krijgt eigen City Guide op de iPhone

De VVV van Utrecht heeft een eigen City Guide gelanceerd met informatie over wat er te zien en te doen is de stad, inclusief een plattegrond.

Utrecht City GuideDe VVV van Utrecht heeft eigen City Guide gelanceerd. De gratis app is een complete stadsgids met informatie over bezienswaardigheden, cultuur, natuur, winkelen, uitgaan, eten en overnachten. Je ziet bij alles direct hoe ver het van je huidige locatie af is. Ook is er een agenda waarin je kunt opzoeken welke evenementen wanneer worden georganiseerd in de stad. Uiteraard bevat de app een kaart waarop alle onderdelen te vinden zijn. Ook kun je zoeken naar specifieke dingen.


In het opstartscherm bevinden zich vier onderdelen. ‘Voor het eerst in Utrecht’ bevat een overzicht van dingen die je volgens de VVV echt moet hebben gezien en gedaan in de stad. De onderdelen zijn allemaal voorzien van een afbeelding, omschrijving en adresinformatie. Ook zie je welke evenementen er plaatsvinden. Onder ‘Zien & Doen in Utrecht’ vind je overzichten van bezienswaardigheden, musea, natuur, voorstellingen en nog veel meer. De andere twee onderdelen zijn: ‘Eten & drinken in Utrecht’ en ‘Winkelen in Utrecht’. Die spreken voor zich, al moet er bij worden gezegd dat het winkel-deel zeer beperkt is.

Via het menu onderin de app heb je toegang tot de agenda met evenementen, een overzicht van de mogelijkheden om te overnachten in de stad en de dingen die je hebt aangemerkt als favorieten. Onder ‘informatie’ vind je onder meer info over vervoer in of naar de stad en lijstje van plekken met wifi.

De app is beschikbaar in het Nederlands en het Engels.

Downloaden: Utrecht City Guide (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.