iOS game-update: Teenage Mutant Ninja Turtles Actie op het Dak, Reef Run en They Need to be Fed 2

Reef Run is een leuk nieuw zwemspel met vissen happen en de Turtles hebben een Nederlandstalig spel op iPhone en iPad.

GU DO Teenage Mutant Ninja Turtles Actie op het Dak iPad iPhoneGames die voor een zo groot mogelijk publiek leuk willen zijn, dat slaat de klok in de iOS game-update en eigenlijk op heel iPhoneclub.nl vandaag. Na de ochtendartikelen over Cut the Rope: Time Travel, Jetpack Joyride-opvolger Fish Out of Water en een update van Temple Run Oz, blijven we hollen en springen vanavond. We rennen en meppen met een Nederlandstalige Turtles-game, zwemmen in fraaie koralen in Reef Run en They Need to be Fed 2 is onze Trailer van de Dag.

Rennen en meppen: Turtles doen Actie op het Dak

GU DO Turtles Rooftop Run iPad iPhone‘Turtles Rooftop Run’. Het bekt lekker. Maar zo heet dit spel niet. In de Verenigde Staten gaat het nieuwe ren- en mepspelletje door het leven als Teenage Mutant Ninja Turtles Rooftop Run en in Nederland mogen we ons zelfs vergrijpen aan Teenage Mutant Ninja Turtles Actie op het Dak. Poeh, je bent al buiten adem voordat je de eerste stap hebt gezet. Maar de naamskeuze heeft een reden, want het volledige spel is uitgevoerd in het Nederlands. Dat maakt het meteen geschikt voor de kleinere speler. Voor hen is Actie op het Dak misschien wel een van de leukste Nederlandstalige highscorespellen op de iPhone en iPad. Gevorderde spelers mogen eerst even achter hun oren krabben. Je kiest uit Michaelangelo, Donatello, Leonardo en Raphael en wordt daarmee meteen op het dak gezet, waarna je met één tik in beeld springt, slaat en op muren loopt. Op tijd een gevaar aan zien komen en drukken is eigenlijk al genoeg erg ver te komen in het spel – al zal je de ene keer sneller opnieuw moeten drukken dan de andere keer. Onderweg spaar je energiebollen die toegebrachte schade weer herstellen. Bij een missprong of geen leven meer, wordt je score opgetekend en mag je opnieuw een poging wagen. Lees je als ouder nog even in bij de App Store-omschrijving over in-app aankopen en download Turtles voor de kleine. Als ouder heb je er niet gek veel bij te zoeken.
Downloaden: Teenage Mutant Ninja Turtles: Actie op het Dak (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

Reef Run: meer gespetter

GU DO Reef Run iPad iPhoneNa Halfbricks nieuwe highscorespel Fish Out of Water hebben we vandaag nog een nieuwe iPhone– en iPad-game waarin je vanuit het water omhoog springt. Alleen speelt het overgrote deel van de actie in Reef Run toch echt onderwater af. Je speelt een walvis die je met vegen omhoog en omlaag stuurt om zo door koralen en onderwatergrotten te sturen en onderweg vis op te eten. De vissen zijn goed voor je puntencombinaties en je levensenergie op de levels. Die levels selecteer je in een geinig menu waarop je in 3D over de eilanden en baaien zweeft. Het spel zelf ziet er ook verzorgd uit, met 3D-elementen en een platte gameplay, waardoor het spel lekker overzichtelijk bestuurt. Reef Run is geinig opgezet. Je speelt levels eerst in een verhaalstand waarbij je op het eind tegen een eindbaas moet zwemmen (en bijvoorbeeld kwallen moet kaatsen naar zijn tentakels) en daarna in een highscore modus waarin de score bepalend is. Het prijspunt van de app is niet helemaal duidelijk. Reef Run kwam dinsdag uit voor 4,49 euro, maar is nu gratis te downloaden. De geringe hoeveelheid in-app aankopen die je kan doen voor voordelen, lijken er echter niet op te wijzen dat het spel gratis zal blijven. Hoe dan ook: snel happen.
Downloaden: Reef Run (gratis, was €4,49, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: They Need to Be Fed 2

GU VR They Need to be Fed 2 iPad iPhoneDraaien om een planeet is een principe dat we eerder hebben gezien op de iPhone en ook al eerder deze week bespraken, in een vooruitblik op het Nederlandse An Alien With A Magnet. They Need to Be Fed was een game die het principe tot een erg leuk spel maakte en ook de fonkelnieuwe opvolger mag er zijn. In They Need to be Fed 2 – alleen de titel blijft raar – spring je als zwart mannetje met grote witte ogen van witte cirkel naar witte cirkel op kleurrijke achtergronden. Die er net zo strak uitzien als de rest van het spel. Fed 2 zet een overtuigende eigen speelwereld neer en ook zijn besturing blijft eigenzinnig: pijltje voor linksom, pijltje voor rechtsom en springen. Het geeft je genoeg controle om stekels, vleermuizen, schietende zwarte flufdingen en enorme raketten te ontwijken. En dat vijftig levels en honderd te sparen diamanten lang. Dat is toch wel even springactie van een ander niveau dan Turtles. Leuk spel.
Downloaden: They Need to Be Fed 2 (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.