YoWindow: Nederlandse iPad-weerapp met interactieve afbeelding

De Nederlandse weer-app YoWindow laat in een illustratie de weerssituatie zien. Je kunt de app nu ook op je iPad gebruiken.

YoWindow iPadDe meeste weerapps in de App Store bieden je een fraai ontworpen informatiescherm, waarop je onder andere kunt aflezen hoe warm het is en of het gaat regenen. Hoewel het Nederlandse YoWindow dit ook laat zien, heeft de app daarnaast een andere manier om je de weersomstandigheden te tonen. Een illustratie van onder andere een rustig berglandschap geeft aan wat voor weer het buiten is. Veeg je over deze afbeelding, dan spring je voor- of achteruit in de tijd om de weersveranderingen te zien in deze omgeving. YoWindow is al een tijdje voor de iPhone beschikbaar, maar is na een update voor voor de iPad geoptimaliseerd.

YoWindow toont in eerste instantie de informatie die je van een weer-app gewend bent. Boven in het scherm staan tien dagen, met bij ieder de gemiddelde temperatuur en een icoontje om de algemene weersverwachting aan te geven. Druk je op een van deze dagen, dan krijg je een tijdlijn te zien die een preciezer beeld biedt. Het merendeel van het scherm wordt echter ingenomen door de constant veranderende illustratie die het weer op een specifiek moment weergeeft. Tap één keer op deze illustratie en je hebt geen extra informatie meer in beeld staan.

Het is indrukwekkend om te zien hoeveel er in de afbeelding van het weer kan veranderen. Grote en kleine wolken duiken op en verdwijnen weer, de zon verplaatst zich afhankelijk van de tijd in de lucht en bij een grijs wolkendek is er een duidelijk verschil tussen regen en gewoon een grauwe dag. Met een tap op een knop rechtsboven kun je naast een berglandschap een zeegebied, luchthaven, gebied in oosterse stijl of gewoon de lucht bekijken. Jammer is wel dat de animaties tijdens het scrollen vrij plotseling beginnen. De ene seconde kan het regenen, waarna het een seconde later opeens droog en zonnig is.

YoWindow kost normaal gesproken 89 eurocent, maar je kunt de app tijdelijk gratis downloaden. Let er in de App Store wel op of de actie nog geldt voordat je op de downloadknop drukt.

Downloaden: YoWindow (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2013, 17:06
Categorieën Het weer, Nederlandse apps
Onderwerp weer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.