Yahoo trekt de stekker uit 10 mobiele apps

Yahoo! heeft 10 apps uit de markt gehaald. Het gaat om Meme, Mim, AppSpot, Deals, Shopping en Sketch-a-Search voor iPhone en iPad. Ook Android- en BlackBerry-apps verdwijnen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

yahoo marketdashVraag een gemiddelde Nederlander welke Yahoo!-diensten hij gebruikt en de kans is groot dat hij niet verder komt dan Flickr en misschien Yahoo! Finance. Gebruik je de Aandelen-app op de iPhone, dan worden de aandelenkoersen daarin geleverd door Yahoo! Maar daarna houdt het wel een beetje op. Er zal dan ook niet een schok door de Nederlandse iPhone-community gaan nu Yahoo! heeft aangekondigd dat ze stoppen met een aantal mobiele apps. In totaal zullen 10 mobiele Yahoo!-apps niet langer worden ondersteund.

Het gaat daarbij om de iPhone-apps Yahoo! Meme, AppSpot, Deals, Shopping en Sketch-a-Search. Voor de iPad worden Meme, Mim en Sketch-a-Search niet meer ondersteund en de BlackBerry-gebruikers zullen voortaan hun aandelenkoersen op een andere manier moeten zoeken, want Yahoo! Finance is niet meer als app te krijgen. Voor Android worden Yahoo! Answers, AppSpot, Movies en News niet meer ondersteund. Yahoo! noemt als reden dat de mobiele wereld zich snel ontwikkelt en dat ze niet langer met al deze apps de boel kunnen bijbenen. De functionaliteit van AppSport en Sketch-a-Search zal worden geïntegreerd in de zoekapplicatie van Yahoo!.

Het afstoten van deze apps lijkt wat te contrasteren met een andere bewering in de blogposting van Yahoo!: ze willen overstappen naar een ‘mobile first’-benadering. Bij nieuwe producten zal in eerste instantie aan mobiel worden gedacht. En er zal gebruik worden gemaakt van disruptive technologieën. Ondanks gerommel in de top zijn er toch nog steeds 700 miljoen gebruikers wereldwijd, genoeg om een paar mooie nieuwe apps voor te bouwen. De app op de foto hierboven is Yahoo! MarketDash, bedoeld voor de iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2012, 22:06
Categorie Diensten
Onderwerpen mobiel bankieren, yahoo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.