Yamaha NoteStar laat je digitaal bladmuziek lezen op de iPad

Yamaha heeft NoteStar uitgebracht, een app waarmee je digitale bladmuziek kunt gebruiken. De bladmuziek slaat automatisch om, waarbij je

notestar digitale bladmuziekDat ene unieke exemplaar van een partituur is misschien waardevol om te hebben, maar er is ook heel wat bladmuziek dat je liever digitaal wilt hebben. Geen gezeul meer met boeken en mappen vol bladmuziek, maar één apparaat van 600 gram waarmee je altijd alles bij de hand hebt. Net als bij studieboeken kan het zin hebben om ook je bladmuziek digitaal te maken. Yamaha helpt daarbij met een nieuwe app, waarmee je bladmuziek op de iPad kunt meenemen.

notestar-yamahaDe app is uitgebracht door Yamaha Music Interactive en is geavanceerder dan zomaar een app die PDF-bestanden kan vertonen. De app synchroniseert namelijk met professioneel opgenomen audio, waardoor je handsfree kunt spelen. Je kunt meespelen, alsof je in een band zit. De pagina’s slaan automatisch om, waarbij je kunt kiezen uit meerder lay-outs en groottes van het notenschrift. Je kunt de app staand of liggend gebruiken en er zit ook een metronoom in om te zorgen dat je de juiste maat vasthoudt. Yamaha heeft het slim bekeken, want de app is gratis, maar om muziek te kunnen lezen moet je bladmuziek aanschaffen voor €2,99 per stuk. Bij het installeren krijg je één muzieknummer gratis. NoteStar is vooral gericht op keyboardspelers.

In de app is een shop aanwezig om de bladmuziek te kopen (zie hierboven), die wel erg lijkt op de iTunes Store.

Downloaden: NoteStar (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2012, 19:10
Categorie Muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.