iCulture speelt Minion Rush Halloween-update, Dead Man’s Draw en Tiny Death Star

Verschrikkelijke Ikke Minion Rush heeft wekelijkse challenges, Tiny Tower krijgt een Star Wars-deel en Dead Man's Draw is een kek kaartspel.

ICS Dead Man's Draw iPad headerHet verslavingsgevaar in deze iCulture speelt bereikt een absoluut toppunt. Highscore-spel Verschrikkelijke Ikke: Minion Rush heeft een nieuwe wereld gekregen en wekelijkse uitdagingen. Dead Man’s Draw is een toegankelijk en lekker vlot kaartspelletje in aanstekelijk piratenthema. En Tiny Death Star is, echt waar, een optelsom van Tiny Tower en Star Wars. Hallo, ben je er nog?!

Tiny Tower schudt handen met Star Wars

ICS Tiny Death Star iPhoneDisney haakt graag in op populaire spelconcepten met zijn franchises. Where’s My Water kreeg een Perry- en Mickey-saus, Temple Run werd voorzien van het deel Temple Run Oz en nu is het de beurt aan de volgende mogelijke klapper: Tiny Death Star. Wee je gebeente Star Wars-fans, want dit spel van ontwikkelaar NimbleBit gaat je een deel van je jaar kosten. Tiny Death Star is precies Tiny Tower, maar dan met het overbekende science-fiction thema dat inmiddels in handen van Disney is. In het spel komen de evil forces bij elkaar om de Death Star opnieuw op te bouwen. Ditmaal niet als ultieme aanvalsbasis voor snode plannen die het heelal beïnvloeden, maar gewoon, als toeristische trekpleister voor jan en alleman uit het Star Wars-universum. Je geeft Star Troopers dus onderdak in je basis en het beroep waar ze om vragen, zodat je de meeste omzet kan genereren voor verdere uitbreiding. Wat zal het betekenen? Yoda zijn eigen trainingkamer? Darth Vader zijn bekende zwarte troon? Tiny Death Star moet (zeer) binnenkort uitkomen en zal hoogstwaarschijnlijk gratis te downloaden zijn.

Minion Rush goes Halloween

ICS Minion Rush Halloween iPad iPhoneBijna 6600 beoordelingen met een gemiddelde waardering van 4,5 sterren. Dan doe je iets goed als game. Verschrikkelijke Ikke: Minion Rush is al sinds de release mateloos populair voor iPhone, iPod touch en iPad en je weet: populaire spellen waar geld mee wordt verdiend, krijgen veel updates. Minion Rush is dankzij een nieuwe update voorzien van een leuk pakket vernieuwingen, dat geheel in het teken staat van Halloween. De Amerikaanse feestdag wordt gevierd met een nieuw gebied langs de huizen van Gru’s dorp, met grafstenen, pompoenen en natuurlijk de nodige griezelementen langs en op het pad. Daarnaast zijn er ook nieuwe kostuums voorhanden die natuurlijk bij het thema passen. Als je maar lang genoeg doorspaart of er geld in steekt, kan je je Minion bijvoorbeeld verkleden als vampier of als jager. Hoe meer outfits je hebt, hoe handiger de nieuwe functie is om je kloffie meteen vanaf het introscherm te selecteren. Dat maakt het verleidelijker elke keer in een ander outfitje te rennen en te springen. De klap op de vuurpijl die je bezig moet houden zijn de nieuwe wekelijkse competities. De vriend die de hoogste highscore te pakken krijgt kan daarbij weer rekenen op een leuke bonus. Ben je misschien tegen Sinterklaas wel rijk genoeg voor een Halloween-kostuumpje.
Downloaden: Verschrikkelijke Ikke: Minion Rush (gratis, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 4+, iOS 5.0+)

Trailer van de Dag: Dead Man’s Draw

ICS Dead Man's Draw gameplayHoe simpeler een kaartspelletje vaak is om uit te leggen, hoe leuker het is om het spelletje er even tussendoor bij te pakken. Dead Man’s Draw onderstreept dat weer eens. In dit kaartspel voor twee spelers zijn er tien kleuren kaarten met elk een waarde van 2-7. De waarde ervan wordt bij elkaar opgeteld voor je score, maar van elke kleur telt alleen de hoogste waarde in je bezit. Elke beurt mag je kaarten pakken net zolang als je wilt… maar je gaat af als je een tweede kaart trekt in een kleur die je al hebt. Daarom is het na elke kaart die je omdraait weer overwegen geblazen: deze kaarten houden of hopen op nog beter? Het is een tactiek om soms in te houden, maar dat druist natuurlijk recht tegen het piratenprincipe in dat je alles voor de schat over hebt.

In dat leuke thema worden steeds meer functies geïntroduceerd als je de verschillende uitdagingen doorploetert. Een rood kanon laat je een kaart van de tegenstander weggooien, een paarse glazen bol de volgende kaart op de stapel inzien. En daarna volgt het zwaard alweer, waarmee je een kaart van de tegenstander mag jatten. Zo wordt Dead Man’s Draw geleidelijk iets dieper, zonder zijn vlotte basis uit het oog te verliezen. Je kan het spelletje ook tegen een ander spelen door de iPhone door te geven, maar een online stand is helaas niet aanwezig. Door de opzet van levels halen, de geluksfactor en je tactiek die steeds meer nodig is, is Dead Man’s Draw echter errrrrg onderhoudend.
Downloaden: Dead Man’s Draw (€1,79, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2013, 19:19
Categorie Games
Onderwerpen disney, gameloft, iculture speelt, star wars, tiny tower

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.