Xpozerama voor iPad: foto’s in hoge resolutie als wanddecoratie

Xpozerama is een nieuwe iPad-app waarmee je foto's in hoge resolutie kunt samenvoegen tot een collage. Daarna druk je ze af met Xpozer, de opvolger van canvas muurdecoraties.

xpozerama-ipadFoto’s afdrukken op canvas? Pfff, dat is zó gedateerd! Door het reliëf van het doek zijn de foto’s niet meer scherp, terwijl je als fotograaf maximale scherpte wilt hebben. Aan de TU Delft hebben ze daarom Xpozer ontwikkeld, een slim spansysteem om foto’s in HD-kwaliteit op te spannen. Met de bijbehorende app Xpozerama maak je fotocollages die je vervolgens kunt laten afdrukken op dun polyesterdoek, dat mat is en geen spiegelingen geeft.

“Tegenwoordig wordt een iPad vaak gebruikt als fotoverzamelapparaat en daar hebben we met deze app op ingespeeld”, meldt Lauwerens Metz, ontwikkelaar van de app. “Deze app is bijzonder, omdat de collages te bestellen zijn op een Xpozer, een uitvinding vanuit de TU Delft.” Er wordt gebruik gemaakt van dun polyester fotofolie. Je kunt Xpozers al op verschillende plekken bestellen, onder andere via de HEMA.

De Xpozerama fotocollage-app voor de iPad helpt je om een mooie combinatie van foto’s samen te stellen. Je hebt de keuze uit polaroid-achtergronden of fotolijsten. Met een veegbeweging sleep je de foto’s naar de gewenste plaats en voordat je de bestelling plaatst kun je je foto delen met vrienden op Facebook. Zijn die ook enthousiast over de collage, dan bestel je de foto in groot formaat via Xpozer. Er zijn foto’s mogelijk tot een formaat van 90 x 135 cm, zonder dat er een onscherpe vlek aan de wand hangt. Vakantie, reizen, bruiloften en andere bijzondere momenten zijn geschikt voor zo’n fotocollage. De levertijd van de prints is een paar dagen.

We keken op de website van de HEMA wat zoiets nou kost. Het warenhuis noemt Xposer “de nieuwste trend in wanddecoratie” en noemt prijzen vanaf €39. Door het matte oppervlak heb je geen spiegelingen en geen doekstructuur. Je krijgt de afdruk en het spansysteem voor aan de muur binnen vijf dagen geleverd. De duurste optie van 135 x 90 centimeter kost €125.

Downloaden: Xpozerama (gratis, iPad, iOS 5.1+)

foto xpozerama

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2013, 12:08
Categorie Uncategorized
Onderwerp fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.