Sony’s Music Unlimited kan muziek nu ook offline afspelen

Sony's Spotify-variant Music Unlimited kan nu nummers, albums en playlists offline afspelen op iPhone. Een abonnement is echter goedkoper!

Music Unlimited iPhone-app offline playlistsHet is maar een onbekende dienst in Nederland en België als je hem tegenover Spotify, Deezer of Rdio zet, maar Sony’s streaming-muziekdienst laat zich niet zomaar uit het veld slaan. Music Unlimited maakt in de laatste update stappen die de concurrentie al zo handig maakten. Vanaf versie 1.3.1 van de iPhone-app, is het mogelijk om afspeellijsten, albums en nummers te downloaden naar je iPhone. Zo kan je muziek offline terugluisteren, wat natuurlijk ideaal is als je dadelijk op vakantie bent en geen hoge rekening voor mobiel internet wil.

Er is een aparte sectie in de app aangemaakt waarop je de gedownloadde muziek kan bekijken en terugluisteren. In My Downloads zie je een overzicht van afspeellijsten, albums en nummers die je zonder verbinding kan beluisteren, en met een grote Shuffle-knop gooi je de opgeslagen muziek door elkaar om verrast te worden. Music Unlimited doet dat meteen net wat handiger dan de concurrenten, waarbij je de app nog moet doorpluizen om te ontdekken welke muziek op je iPhone zelf staat.

Je benadert My Downloads via het nieuwe schuifmenu, waarmee Music Unlimited aansluit bij de trend van andere muziekstreaming-apps. Onder het kopje My Downloads, tref je daar ook je eigen downloadrij zodat je snel inzicht hebt in het aantal bestanden dat offline wordt opgeslagen. Ook als je muziek streamt, is de update van Music Unlimited aanzienlijk. In de instellingen van de applicatie kan je aangeven dat je een hogere kwaliteit audio wilt horen. Dat is ongunstig voor je databundel, maar maakt de geluidskwaliteit aangenamer als je oordopjes, een koptelefoon of een boxenset gebruikt.

Music Unlimited schuifmenu downloads Music Unlimited offline muziek afspelen

Music Unlimited hanteert dezelfde abonnementsstructuur als de concurrentie. Er is een basisabonnement voor 4,99 euro per maand, maar pas voor 9,99 euro per maand kan je de dienst ook op iOS (en Android) gebruiken. PlayStation-gebruikers kunnen echter fors voordeliger uit zijn met Music Unlimited.

Downloaden: Music Unlimited (gratis met 30 dagen proefperiode, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2013, 13:15
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, spotify, streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.