Wrapp: kortingsbonnen schenken aan vrienden op de iPhone

Wrapp is een nieuwe manier van kortingsbonnen verzilveren op de iPhone. Je kan elkaar via Facebook gratis digitale coupons versturen met kortingen die de ontvanger via Wrapp kan verzilveren bij bijvoorbeeld WE en Bol.com.

Wrapp kortingsbonnen delen op iPhone headerCadeaubonnen. Een geschenk uit de hemel als je na uren door winkels sjokken niks hebt kunnen vinden voor een jarige vriend of familielid, maar je weet best dat het niet het meest inspirerende cadeau is. Met ingang van de iPhone- en Android-app Wrapp wordt de fysieke cadeaubon verder gedevalueerd. Met de applicatie stuur je gratis of betaalde kortingsbonnen naar je Facebook-vrienden, die de korting daarna met Wrapp kunnen inlijven.

Wrapp verjaardagen van vriendenWrapp komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het initiatief vindt zijn oorsprong in Zweden en heeft daar vanaf november 2011 al 250.000 gebruikers verzameld die samen meer dan 1,7 miljoen kortingsbonnen naar elkaar verstuurden. Dat Wrapp ook in Nederland serieus voet aan de grond wil krijgen, blijkt wel uit de partners waar de dienst mee in zee is gegaan. In de gratis applicatie kan je kostenloos bonnen van minstens 5 euro korting weggeven voor de Vriendenloterij, kledingwinkel WE, O’Neill en Frederique’s Choice bloemen. Ook Bol.com, America Today, Bike Totaal en Perry Sport doen mee met de dienst.

Nadat je verplicht bent ingelogd met Facebook in Wrapp, zie je op de hoofdpagina de eerstvolgende verjaardagen onder je vrienden. Door een persoon te selecteren zie je diens aankomende leeftijd en kan je daaronder kiezen uit gratis en betaalde bonnen om te overhandigen. Nadat je die hebt geselecteerd, kan je ervoor kiezen de bon per bericht op Facebook, via e-mail of SMS’je te versturen. De ander heeft Wrapp nodig om de bon te gebruiken.

Kortingen die je ontvangt krijg je als pushbericht binnen en komen daarna in het tabblad Wallet te staan. Bij een fysieke winkel als WE scannen ze de op het beeld vermeldde korting, bij Bol.com kan je de aangehechte code invoeren om er gebruik van te maken.

Wrapp korting versturen met berichtGratis kortingsbonnen hebben een geldigheidsduur van 30 dagen in Wrapp en dwingen je dus min of meer snel naar de betreffende winkel te gaan, wat de bonnen ook voor de kortingsverstrekkers interessant maakt. Er geldt eveneens een limiet van 1 kortingsbon per besteding per gebruiker en een cadeaubon is niet inwisselbaar voor geld. Wrapp biedt ook betaalde bonnen. Die kan je in de app afrekenen met je creditcard of direct met PayPal. De cadeaubon wordt verstrekt op de verjaardag van de ontvanger, al kan je er ook voor kiezen een bon los van een verjaardag te versturen. Hoe dan ook is het handig om de ander tijdig bij te praten over Wrapp als je een bon hebt verstuurd: het zou zonde zijn als een ingekochte digitale kortingsbon verloren gaat.

Downloaden: Wrapp (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2012, 16:15
Categorieën Nederlandse apps, Sociaal netwerken
Onderwerpen actie, korting

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.